Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική
21/08/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές... Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

21/08/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική

Συνολικά επλήγησαν 88 επιχειρήσεις-Από αυτές οι 31 υπέστησαν ολική καταστροφή

Γ. Πατούλης: «Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων επιχειρήσεων. Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, με επαγγελματισμό και συνέπεια, προχωρεί με γρήγορα βήματα τις διαδικασίες, προκειμένου να μην καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο»

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής η αυτοψία στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, κατόπιν των σχετικών αιτημάτων που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα από τις 9 Αυγούστου έως και χθες, Παρασκευή 20 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν από τις Επιτροπές Καταγραφής Ζημιών της Περιφέρειας Αττικής 91 αυτοψίες σε 89 επιχειρήσεις (σε 2 επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε 2 φορές αυτοψία.)

Από αυτές τις επιχειρήσεις οι 24 υπέστησαν μικρή ζημιά, οι 7 εκτεταμένη,

οι 26 μερική και οι 31 ολική καταστροφή.

Ειδικότερα:

  • Στο Δήμο Ωρωπού 15 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, 6 εκτεταμένη, 14 ολική και 6 μερική.
  • Αντίστοιχα στο Δήμο Αχαρνών 5 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, 1

εκτεταμένη, 13 ολική και 19 μερική.

  • Στο Δήμο Διονύσου 4 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή ζημιά, 1 μερική και 1 ολική.
  • Στο Δήμο Κηφισιάς 3 επιχειρήσεις υπέστησαν ολική καταστροφή .

Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται και οι αυτοψίες της τελευταίας εβδομάδας-15 έως 20 Αυγούστου-που είναι  9 αυτοψίες. Από αυτές διαπιστώθηκε ότι 2 επιχειρήσεις υπέστησαν μικρή καταστροφή, 1 εκτεταμένη, 3 ολική και 3 μερική.

Τις αυτοψίες σε επιχειρήσεις  διενεργούν οι υπηρεσίες Ανάπτυξης που υπάγονται στην Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και όλους όσους συνέβαλλαν έμπρακτα προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, το πρώτο και βασικό αυτό βήμα για να αποζημιωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης καλεί τους πληγέντες να καταθέτουν, όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να υποβληθεί από τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας στο  Υπουργείο Οικονομικών.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής 13 επιχειρήσεις έχουν καταθέσει μέρος των δικαιολογητικών, 51  δεν έχουν καταθέσει δικαιολογητικά, και για περίπου 25 επιχειρήσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε αναμονή αίτησης και δικαιολογητικών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Παραμένουμε στο πλευρό των πληγέντων επιχειρήσεων. Το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας με επαγγελματισμό και συνέπεια προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Με συγκεκριμένα βήματα εργαζόμαστε για την καλύτερη διαχείριση των καταστροφών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα και τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Καλώ όλους τους πληγέντες επιχειρηματίες να ανταποκριθούν με την ίδια ταχύτητα και στη δεύτερη φάση που αφορά στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία αποζημίωσης από το αρμόδιο υπουργείο».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!