Η άποψη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για το Πανηγύρι της Φανερωμένης Η άποψη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για το Πανηγύρι της Φανερωμένης
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ  ΤΟΥΣ... Η άποψη της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” για το Πανηγύρι της Φανερωμένης

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Το προσκύνημα στην Ι.Μ. Φανερωμένης θα γίνει κανονικά.

Το Πανηγύρι της Φανερωμένης δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος . Με ανακοίνωσή  του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι  το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία  πήρε την απόφαση να μη γίνει  το Πανηγύρι για λόγους προστασίας του δάσους της Φανερωμένης  λόγω ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι δεν έγινε διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.   Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ρωτήθηκαν τηλεφωνικά να απαντήσουν με  ένα ΝΑΙ ή με ένα  ΟΧΙ εάν θέλουν να γίνει το πανηγύρι.  Εκφράζω  την προσωπική μου άποψη ότι  έπρεπε να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο και να κατατεθούν οι απόψεις , για ένα γεγονός που αποτελεί κορυφαία  θρησκευτική  γιορτή του Νησιού μας   και  προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες  από όλη την Ελλάδα. Η μη σύγκλιση διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί υποβάθμιση της εορτής.

Πέρα από αυτό που δεν έγινε, ο κ. Παναγόπουλος με την ανακοίνωσή του ενώ δικαιολόγησε την δική του πρόταση να μην γίνει το Πανηγύρι,  δεν ανέφερε γιατί ο πρ. Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής και μέλη του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας» είπαν να γίνει. Ο πρ. Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής ανέφερε να γίνει το Πανηγύρι, αφού ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ,  πρώτον για τον covid 19  και δεύτερο να απαγορευτούν όλες οι υπαίθριες εστίες κατασκευής εδεσμάτων .

Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι  κατά το παρελθόν πάντοτε μία εβδομάδα νωρίτερα από την εορτή της Φανερωμένης , μηχανήματα του Δήμου καθάριζαν  τον χώρο  σε μεγάλη ακτίνα , ενώ τρεις μέρες νωρίτερα βυτιοφόρο του Δήμου συνεχώς έβρεχε τον περιβάλλοντα χώρο. Στο δε τριήμερο του εορτασμού τόσο βυτιοφόρο του Δήμου, όσο και δύο αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής βρίσκονταν  πάντοτε στο χώρο.

Το πανηγύρι της  Σαλαμίνας είναι ένα έθιμο σχεδόν 100 χρόνων και είναι ταυτόσημο  με το εορτασμό της Μονής. Το αιτιολογικό ότι μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών να έχουμε πυρκαγιά,  δεν δικαιολογεί την ακύρωση του Πανηγυριού όπως ανέφερα πιο πάνω. Με αυτή την λογική  του κ. Παναγόπουλου το Πανηγύρι δεν θα πρέπει  να γίνει ποτέ και το ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

error: Content is protected !!