ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Σκοπός μας να γαλουχηθούν οι μικροί μας φίλοι με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές κια ολυμπιακές αξίες. Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και η ακαδημία... ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σκοπός μας να γαλουχηθούν οι μικροί μας φίλοι με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές κια ολυμπιακές αξίες.

Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και η ακαδημία του συλλόγου εντυπωσιάζουν τα τελευταία χρόνια για την οργάνωση και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται. Μια από αυτές τις σχολές είναι και αυτή της Σαλαμίνας, μέλος του επίσημου δικτύου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Η ΦΩΝΗ μίλησε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας της Σαλαμίνας κ.Ηλία Παπαδόπουλο για το δίκτυο των σχολών και ειδικά για την σχολή του νησιού μας.

Πόσο σημασία δίνει ο Ολυμπιακός στη λειτουργία και στην ανάπτυξη της ακαδημίας Ποδοσφαίρου και των σχολών ποδοσφαίρου που έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;
Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη έμφαση στη λειτουργία, στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της Ακαδημίας και του Δικτύου Σχολών Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η διοίκηση της ομάδας μας επενδύει στις εγκαταστάσεις, στην εκπαίδευση των προπονητών όπως επίσης και των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Μας παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία να διαμορφώνουμε σωστούς χαρακτήρες και ενεργούς πολίτες.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και η διεύθυνση του Δικτύου, μας ενθαρρύνει ώστε να συμμετέχουμε σε φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Την τελευταία δεκαετία υπάρχει μία άνθηση των σχολών και της κεντρικής ακαδημίας του Ολυμπιακού. Αυτό που οφείλεται;
Είναι αλήθεια πως την τελευταία δεκαετία το δίκτυο σχολών αλλά και η κεντρική Ακαδημία πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία του Ολυμπιακού λειτουργεί σε Ευρωπαϊκά πρότυπα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού. Ο διευθυντής του δικτύου των σχολών κ. Νάνος με τους συνεργάτες του έχει καθημερινή επαφή με τις σχολές του Ολυμπιακού και συμβάλλει στη σωστή καθοδήγηση και λειτουργία των σχολών και κατ’ επέκταση στη διεύθυνση του δικτύου των σχολών. Ενδεικτικά στην περίοδο της πανδημίας πραγματοποιούνταν διαδικτυακά σεμινάρια προς τους προπονητές, τους επικεφαλής και τους αθλητές των σχολών με κύριο σκοπό την συνεχή εξειδίκευση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κύριος Ευάγγελος Μαρινάκης στηρίζει τις ακαδημίες και το δίκτυο των σχολών, για αυτό και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Ποια η φιλοσοφία των σχολών και της Ακαδημίας και ποιες οι δραστηριότητες τους γενικότερα.
Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες.
Οι δραστηριότητες είναι παρά πολλές και ποικίλουν διότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σαν οργανισμός αλλά σίγουρα και οι σχολές του είναι ένας οργανισμός ο οποίος έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο.
Δραστηριότητες όπως:
• Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις
• Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής
• Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα
παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής.
• Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών.
• Αθλητικές διοργανώσεις (δοκιμαστικά, τουρνουά, camps)
Όπως ανέφερα προηγουμένως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο για αυτό και συμμετέχουμε σε δράσεις όπως το A ball for all. Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Σχολών του Θρύλου, το «ερυθρόλευκο» δίκτυο σχολών σε Ελλάδα και εξωτερικό στηρίζει δυνατά την καμπάνια, προσφέροντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο να πάρουν στην κατοχή τους τη ειδική μπάλα! Μία μπάλα που αλλάζει τον κόσμο για τα τυφλά παιδιά και τις οικογένειές τους στο τρίπτυχο τυπικής εκπαίδευσης – μη τυπική και άτυπη μάθηση. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί πιστά τα ιδανικά που τον χαρακτηρίζουν από την ίδρυσή του, όντας πάντα στο πλευρό όσων τον χρειάζονται!!!

Πότε ιδρύθηκε η σχολή της Σαλαμίνας και τι τμήματα έχει;
H σχολή της Σαλαμίνας ιδρύθηκε στις 26/10/15 και τα ηλικιακά τμήματα που έχει στο δυναμικό της είναι από Κ-6 μέχρι και Κ-14.

Πόσα παιδιά υπολογίζετε πως μαθαίνουν ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή στη σχολή;
Τα παιδιά τα οποία συμμετέχουν στα προγράμματα της Σχολής μας είναι περισσότερα από 140

Υπάρχει ταλέντο στην Σαλαμίνα;
Το γεγονός ότι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού έχουν συμμετάσχει παιδιά για αξιολόγηση και έχουν ήδη ενταχθεί αθλητές από τη Σχολή μας αποδεικνύει αφενός ότι ταλέντο υπάρχει και αφετέρου ότι πραγματοποιούμε καλή δουλειά. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά, θέλουμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε.
Σε επίπεδο διοργανώσεων η Σχολή μας συμμετέχει κάθε χρόνο στα τουρνουά του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού. Κύριο μέλημά μας είναι η συμμετοχή και διασκέδαση των παιδιών. Έχουμε σημειώσει διακρίσεις και είμαστε περήφανοι αλλά για εμάς έχει πρωτίστως σημασία η συμμετοχή και η ικανοποίηση όλων των παιδιών.

Υπάρχουν ιδιαίτερες παροχές στα παιδιά που έρχονται στην ακαδημία;
Mία πολύ ιδιαίτερη παροχή είναι σίγουρα το ότι μπορεί και φοράει ένα παιδί την ερυθρόλευκη εμφάνιση! Κάθε σεζόν υπάρχει για τους αθλητές μας και τους γονείς τους παροχή από τον ηγέτη του Ολυμπιακού μας κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη δωρεάν προσκλήσεις για γονείς και αθλητές για κάποιους αγώνες της ομάδας μας στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Συμμετοχή στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο των σχολών του Ολυμπιακού οι οποίες είναι διοργανώσεις υπό την εποπτεία και φιλοσοφία της διοίκησης των σχολών του Ολυμπιακού και σαν διοργανώσεις προσφέρουν στα παιδιά το καλύτερο δυνατό κλίμα για να αγωνιστούν και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι!
Επίσης η σχολή μας από το 2015 κάθε χρόνο περνάει εργομετρικές εξετάσεις τα παιδιά της σχολής μας οι οποίες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με την συνεργασία της διεύθυνσης των σχολών μας και μια υψηλού επιπέδου ιδιωτική εταιρεία.
Θα ήθελα να αναφέρω επίσης τις ξεναγήσεις στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη μια εμπειρία πρωτόγνωρη σίγουρα για τα παιδιά της σχολής μας!
Ζωτικής σημασίας επίσης είναι ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ένα κομμάτι που ίσως θα πρέπει να μην το αναφέρουμε στις παροχές διότι είναι αυτονόητο αλλά δυστυχώς αποτελούμε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα!

Υπάρχει συνεργασία με τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού;
Μία πολύ σημαντική συνεργασία ήταν την περασμένη χρονιά με τον Αίαντα Σαλαμίνας. Τα παιδιά της ακαδημίας μας από Κ-14 και πάνω είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν εκεί. Πρέπει να αναφερθεί πως στο παρελθόν όταν ο Αίαντας είχε κάποια προβλήματα και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά η σχολή μας δείχνοντας την αλληλεγγύη προς την ιστορική ομάδα του νησιού παραχώρησε τους αθλητές της στην ομάδα του Αία για να αποφύγει την τιμωρία.

Το προπονητικό πρόγραμμα της σχολής έχει κάποιες ξεχωριστές παραμέτρους πως εκπονείται;
Στο προπονητικό πρόγραμμα που μπαίνουν τα παιδιά από το μικρότερο ηλικιακό επίπεδο δουλεύουν με βάση την προπονητικό ασκησιολόγιο το οποίο μας έχει δοθεί από την διεύθυνση σχολών Ολυμπιακού για κάθε ηλικία ξεχωριστά. Πρέπει να αναφερθεί πως οι προπονητές είναι κάτοχοι διπλωματών UEFA, δουλεύουν με οργάνωση και στόχο και με το κατάλληλο προπονητικό ασκησιολόγιο ανάλογα με το αντίστοιχο ηλικιακό επίπεδο.

Ακούγεται έντονα ότι δίνετε σαν σχολή μεγάλη σημασία στην πρόοδο των παιδιών στο σχολείο;
Με την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν και τις καθιερωμένες συναντήσεις με γονείς και παιδιά τονίζεται πως σημαντικότερο είναι το σχολείο και στην συνέχεια ακολουθεί το ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε πως ο κύριος στόχος είναι να είναι καλοί μαθητές και μετά καλοί αθλητές γιατί χωρίς το πρώτο δεν υπάρχει το δεύτερο. Συμβουλεύουμε τα παιδιά πως το να υπάρχει ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα βοηθά στο σχολείο και στις δραστηριότητες (ποδόσφαιρο). Οι προπονητές για να έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν την πρόοδο των αθλητών στο σχολείο παίρνουν τους μαθητικούς ελέγχους προόδου με τις βαθμολογίες των παιδιών για να δουν το επίπεδο κάθε αθλητή.

Η σχολή αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση . Μπορείτε να μας πείτε κάτι για αυτήν;
Οι δραστηριότητες με γνώμονα τις κοινωνικές δράσεις είναι πάρα πολλές και ποικίλουν διότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σαν οργανισμός έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο: ενδεικτικά αναφέρω ότι η σχολή μας έχει επισκεφτεί δύο φορές την UNESCO Πειραιά, τον σύλλογο ΑΜΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ,έχει προσφέρει δις στο κοινωνικό παντοπωλείο Σαλαμίνας και ακόμη πολλές δραστηριότητες όπου συμμετάσχει το σύνολο των μελών μας.

Κάτι τελευταίο. Γιατί ένας γονιός να προτιμήσει την ακαδημία του Ολυμπιακού ;
Από την πρώτη στιγμή έναρξης της συνεργασίας μας με το δίκτυο των σχολών θέσαμε ως στόχο να λειτουργήσουμε μία σχολή την οποία θα χαρακτηρίζει η οργάνωση η συνέπεια και οι ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Εκτιμώ ότι μετά από 6 έτη λειτουργίας μας η εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών που μας έχουν επιλέξει μας γεμίζει δύναμη και παράλληλα μας δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο.
Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε μία μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ολυμπιακός όπου μας παρέχουν τα πάντα για την εξέλιξη και την περαιτέρω πρόοδο της Ακαδημίας μας. .

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Κάνε την εγγραφή σου τώρα!!!

τ. 210 4657 406

κ. 6988 329 234

Πηγή: έντυπη έκδοση
“Η Φωνή της Σαλαμίνας”,
τεύχος Ιουλίου 2021

error: Content is protected !!