ΙΕΚ: Αρχίζει η λειτουργία των πρώτων πειραματικών και θεματικών μονάδων ΙΕΚ: Αρχίζει η λειτουργία των πρώτων πειραματικών και θεματικών μονάδων
Την έναρξη λειτουργίας πέντε πειραματικών και πέντε θεματικών ΙΕΚ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Βάσει της σχετικής απόφασης, τα πειραματικά ΙΕΚ θα υποδεχθούν τους πρώτους μαθητές στην Καρδίτσα, την Πάτρα,... ΙΕΚ: Αρχίζει η λειτουργία των πρώτων πειραματικών και θεματικών μονάδων

Την έναρξη λειτουργίας πέντε πειραματικών και πέντε θεματικών ΙΕΚ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Βάσει της σχετικής απόφασης, τα πειραματικά ΙΕΚ θα υποδεχθούν τους πρώτους μαθητές στην Καρδίτσα, την Πάτρα, την Γλυφάδα, τη Θέρμη και τη Λαμία. Στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες θα εφαρμοστούν καινοτόμα προγράμματα στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, προβλέπονται 5 θεματικά ΙΕΚ, τα οποία θα στοχεύουν στην υποστήριξη μίας ολιστικής εφαρμογής και λειτουργίας ειδικοτήτων, που αντιστοιχούν σε στοχευμένους αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας και σε ευρύτερες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων λειτουργίας και εφαρμογής καλών πρακτικών.

cnn.gr

error: Content is protected !!