«Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματική θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας, με σημαντικότερο «όπλο» μας την πρόληψη» «Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματική θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας, με σημαντικότερο «όπλο» μας την πρόληψη»
2/09/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημοπρατείται το έργο της προμήθειας βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού για την ενίσχυση του ΕΟΔΥ, προϋπολογισμού 9,5 εκ. € με χρηματοδότηση... «Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματική θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας, με σημαντικότερο «όπλο» μας την πρόληψη»

2/09/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοπρατείται το έργο της προμήθειας βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού για την ενίσχυση του ΕΟΔΥ, προϋπολογισμού 9,5 εκ. € με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020

Γ. Πατούλης: «Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε έμπρακτα στην αποτελεσματική θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας, με σημαντικότερο «όπλο» μας την πρόληψη»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με βιοϊατρικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 9,5 εκ. € από τους πόρους του ΠΕΠ «Αττική 2014-2020».

Ειδικότερα, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής έδωσε την απαραίτητη προέγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια Βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη νέων λειτουργικών μονάδων εργαστηρίων ΚΕΔΥ», στηρίζοντας έμπρακτα τον ΕΟΔΥ στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Η Περιφέρεια Αττικής, παραμένοντας στο πλευρό των δημόσιων δομών υγείας στην κρίσιμη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, χρηματοδοτεί τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με στόχο τα εργαστήριά του να μπορούν να ανταποκριθούν στην τρέχουσα πραγματικότητα για τη διάγνωση αλλά και την επιδημιολογική επιτήρηση μεταδοτικών και άλλων εξαιρετικά επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία απειλών και να καταστούν πραγματικά αξιόπιστα ελέγχου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η δράση προϋπολογισμού 9,5 εκ. € συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η αποτελεσματική θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην πανδημία, με σημαντικότερο όπλο μας την πρόληψη. Για το λόγο αυτό, επιταχύναμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της προμήθειας βιοϊατρικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει πραγματικά τον ΕΟΔΥ και θα καταστήσει τα εργαστήριά του αξιόπιστα και ικανά να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ, συνεχίζουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!