Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα στο νεανικό σκάκι Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα στο νεανικό σκάκι
Νεανικό σκάκι: Με μια ελληνική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο διαδικτυακού γρήγορου σκακιού για νέους έως 18 ετών (FIDE ONLINE CADETS & YOUTH RAPID WORLD... Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα στο νεανικό σκάκι

Νεανικό σκάκι: Με μια ελληνική επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο διαδικτυακού γρήγορου σκακιού για νέους έως 18 ετών (FIDE ONLINE CADETS & YOUTH RAPID WORLD CUP 2021).

Το τουρνουά διήρκεσε σχεδόν όλο τον μήνα Αύγουστο και πήραν μέρος συνολικά 1.653 νεαροί σκακιστές (εκ των οποίων 678 κορίτσια), μεταξύ των οποίων και 20 Έλληνες (8 κορίτσια).

Στην τελική φάση του, στην οποία προκρίνονταν 16 σκακιστές σε καθεμία από τις 5 ηλικιακές κατηγορίες και διεξήχθη με σύστημα «νοκ-άουτ» (σε 2 παρτίδες), προκρίθηκαν και δύο Έλληνες: ο Δημήτρης Μακρίδης στην κατηγορία των 14χρονων και ο Νίκος Σπυρόπουλος στην κατηγορία των 18χρονων.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (2η θέση στον κόσμο), επικρατώντας διαδοχικά επί του Ρώσου Kavyev, με 1,5-0,5, επί του Σριλανκέζου Liyanage, με 2-1 (σε αγώνα μπαράζ, μετά την αρχική ισοπαλία 1-1) και, στον ημιτελικό, επί του επίσης Ρώσου Makoveev, με 1,5-0,5, ενώ στον τελικό ηττήθηκε από τον Ινδό Harshavardan, με 0,5-1,5.

Σημειωτέον ότι για τον 17χρονο FM (Fide Master) Νίκο Σπυρόπουλο δεν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει παγκόσμια διάκριση, εφόσον τον Οκτώβριο του 2018 είχε κατακτήσει την 5η θέση στην ηλικιακή κατηγορία των 14χρονων στο παγκόσμιο νεανικό πρωτάθλημα της FIDE, που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

tilegrafimanews.gr

error: Content is protected !!