Το πιο βαρύ βιογραφικό Το πιο βαρύ βιογραφικό
Το πιο βαρύ βιογραφικό από όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς του νησιού μας και ίσως από την σύσταση του Δήμου μας το διαθέτει ο Πρόεδρος... Το πιο βαρύ βιογραφικό

Το πιο βαρύ βιογραφικό από όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς του νησιού μας και ίσως από την σύσταση του Δήμου μας το διαθέτει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του νησιού κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης. Είναι μεγάλη τύχη για αυτή τη Δημοτική Αρχή να έχει στις τάξεις της έναν άνθρωπο, που στα κέντρα των αποφάσεων και όχι μόνο, καθώς οι τίτλοι δεν χάνονται, να πρέπει όλοι να τον προσφωνούν “ κ. Υπουργέ…”. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, Σαλαμίνιος που έχει φτάσει να κατέχει κυβερνητική θέση.

Για του λόγου το αληθές αυτό είναι το συνοπτικό βιογραφικό του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, όπως εμφανίζεται στην επίσημη σελίδα του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Ναύαρχος (ε.α) Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 26 Αυγούστου 1955.

Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε επί των Αντιτορπιλικών ΚΑΝΑΡΗΣ και ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ, καθώς και επί της Πυραυλακάτου ΜΠΑΤΣΗΣ.

Το διάστημα 1981-1982 αποτέλεσε πλήρωμα παραλαβής της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, η οποία μαζί με τη Φρεγάτα ΕΛΛΗ αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού, ανοίγοντας μια καινούρια σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του.

Από τον Αύγουστο 1986 μέχρι τον Οκτώβριο 1988, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Naval Postgraduate School του Mοντερέυ της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, όπου απέκτησε Master στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (MSc. in Computer Science).

Με την επιστροφή από τις μεταπτυχιακές σπουδές του, υπηρέτησε στη Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ ως Ύπαρχος και το 1990 τοποθετήθηκε Κυβερνήτης στην Πυραυλάκατο ΚΟΝΙΔΗΣ.

Από τον Αύγουστο του 1991 έως τον Αύγουστο του 1992 προΐστατο σε τρία μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης/βελτίωσης (software και hardware), του συστήματος ESM/ECM APECS-II των Φρεγατών τύπου ΥΔΡΑ, στην εταιρεία Argosystems στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Το διάστημα 1992-1994 υπηρέτησε στο Κέντρο Αυτοματοποιημένων Συστημάτων Μάχης Ναυτικού (ΚΑΣΜΝ) και φοίτησε ως σπουδαστής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου (ΝΣΠ).

Το 1994, ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητού της 2ης Μοίρας Πυραυλακάτων (ΔΜΤΠΚ 2).

Από το 1995 έως τον Μάιο του 1997 υπηρέτησε στο επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου, ως Διευθυντής Γ3 και Γ’ Κλάδου και στη συνέχεια επέστρεψε στο ΚΑΣΜΝ ως Υποδιοικητής.

Το Μάιο το 1997 επελέγη ως Κυβερνήτης παραλαβής της Φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ από το Ολλανδικό Ναυτικό, θέση στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια.

Προαγόμενος σε Πλοίαρχο το 2000, τοποθετήθηκε για δύο χρόνια ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) στη Χάγη της Ολλανδίας.

Το 2002-2004, διατέλεσε Διευθυντής Α2 στο ΓΕΝ και στη συνέχεια Διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ2).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Αθηνών (2004) τον βρήκαν ως Αρχιπλοίαρχο Διευθυντή Α’ Κλάδου (Επιχειρήσεων) του ΓΕΝ, όπου παρέμεινε στη θέση αυτή για δύο χρόνια.

Με την προαγωγή του σε Υποναύαρχο τον Μάιο του 2006, του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων .

Τον Μάρτιο του 2007 τοποθετήθηκε στο Επιτελείο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής Επικοινωνιών και Πληροφορικής (Ε’ Κλάδος).

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2008 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου και στις 12 Φεβρουαρίου παρέλαβε τα καθήκοντα του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ (μετέπειτα Υπαρχηγός Στρατηγείου ΓΕΕΘΑ).

Με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 17ης Φεβρουαρίου 2010, τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ, την 1η Νοεμβρίου 2011 παρέδωσε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στον Αντιναύαρχο Κοσμά Χρηστίδη ΠΝ και προαγόμενος σε Ναύαρχο του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηχού ΓΕΝ.

Το Ιούνιο του 2012, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για ένα χρόνο.

Έχει τιμηθεί με τα παρακάτω παράσημα – μετάλλια – διαμνημονεύσεις:

Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα

Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου

Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής

Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής

Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού – Μεγάλης Μονάδος Γ’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως.

error: Content is protected !!