Κρυπτογραφημένες συνομιλίες end-to-end στο Μessenger! Κρυπτογραφημένες συνομιλίες end-to-end στο Μessenger!
Η κρυπτογράφηση συνομιλιών και κλήσεων σε διάφορες εφαρμογές, σημαίνει ότι διασφαλίζεται η ιδιωτικότητά σας όσον αφορά το περιεχόμενο των κλήσεων ή των μηνυμάτων σας.... Κρυπτογραφημένες συνομιλίες end-to-end στο Μessenger!

Η κρυπτογράφηση συνομιλιών και κλήσεων σε διάφορες εφαρμογές, σημαίνει ότι διασφαλίζεται η ιδιωτικότητά σας όσον αφορά το περιεχόμενο των κλήσεων ή των μηνυμάτων σας. Πώς πραγματοποιείται όμως αυτό;

Στην ουσία δεν έχει να κάνει με το ότι η κρυπτογράφηση σας προστατεύει από το να παραβιάσουν την συσκευή σας. Όμως, ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να παραβιάσει εφαρμογές μηνυμάτων και κατ’ επέκταση τις συνομιλίες που βρίσκονται στις εφαρμογές αυτές, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ερμηνεύσει το νόημα των συνομιλιών.

Οι χρήστες του Facebook και του Messenger θα μπορούν πλέον να συνομιλούν με ασφάλεια χάρη στη λειτουργία κρυπτογράφησης end-to-end και στις φωνητικές αλλά και στις βιντεοσυνομιλίες τους. Ο συγκεκριμένος τύπος κρυπτογράφησης επιτρέπει αυστηρά μόνο στα δύο ή περισσότερα άτομα που συνομιλούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Τα άτομα που συνομιλούν ξέρουν πώς ότι η πληροφορία που ξεκινάει από αυτούς φτάνει μέχρι τον συνομιλητή του και κανένας «ενδιάμεσος» δε μπορεί να παρεμβάλλεται στις συζητήσεις τους. Αυτό πραγματοποιείται με ένα κλειδί-κωδικό που δημιουργείται για την κάθε συνομιλία ξεχωριστά και το οποίο μπορούν να γνωρίζουν μόνο τα μέλη της. Γι’ αυτό είναι σημαντικό το κλειδί αυτό να μην χαθεί έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Ήδη, η λειτουργία αυτή παρέχεται από την Facebook στην εφαρμογή WhatsApp και έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές για την εφαρμογή του Messenger όπως προαναφέρθηκε για φωνητικές και βιντεοκλήσεις, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

csii.gr

error: Content is protected !!