Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»
9/09/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα» Γ.... Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

9/09/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, η επετειακή εκδήλωση του  Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με στόχο «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα»

Γ. Πατούλης: «Απόλυτη προτεραιότητά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Με στοχευμένες παρεμβάσεις προχωρούμε στην άρση της επικινδυνότητας και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Αττική»

Στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στα έργα και στις υποδομές που δημιουργούνται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειάρχη αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην επετειακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», η οποία είχε ως κεντρικό της στόχο την μείωση των τροχαίων  δυστυχημάτων».

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός, η έναρξη του οποίου πραγματοποιείται στην καρδιά της Αττικής, την Αθήνα». Η Περιφέρεια Αττικής για τη διεξαγωγή του προχώρησε στην υλοποίηση ειδικών υποδομών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στη δημιουργία του υπερσύγχρονου κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας, στην μηχανοκίνητη ομάδα οδικής ασφάλειας με εξοπλισμένα οχήματα τύπου βαν, στην κατασκευή πρότυπων διαβάσεων, στην  τοποθέτηση σύγχρονων πεζογεφυρών, στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού με led,  ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υλοποιούνται δράσεις αστικής βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και χαρακτήρισε ως απόλυτη προτεραιότητά του τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όπως ανέφερε με  στοχευμένες παρεμβάσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στην άρση της επικινδυνότητας και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Αττική. Στο επίπεδο της πρόληψης, η Περιφέρεια υλοποίει και εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας σε παιδιά και ενήλικες. Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και τόνισε ότι είναι σημαντικό όλες οι βαθμίδες διοίκησης να συμβάλλουν στην προσπάθεια δραστικής μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Φάρος) και ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Παρόν ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή ο οποίος και εκπροσώπησε  την Κυβέρνηση. Έπειτα,  ακολούθησαν ομιλίες από τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη, τον JeanTodt, εντεταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια και Πρόεδρο της FIA, τον AntonioAvenoso, Executive Director ETSC (European Transport Safety Council), το  Michael Woodford, Executive Chairman του Safer Roads Foundation (SRF), κ.α.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος Α. Παρασκευοπούλου,  παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης, ο σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, κ.α.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!