Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Έκκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων στις 20/11-28/11 Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Έκκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων στις 20/11-28/11
Με κοινό θέμα «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν... Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Έκκληση για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων στις 20/11-28/11

Με κοινό θέμα «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες αρχές, ενώσεις, επιχειρήσεις, συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας European Week for Waste Reduction (EWWR).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση» (Reduce, Reuse, Recycle). Η λέξη-κλειδί στην EWWR 2021 είναι η συνεργασία μεταξύ ατόμων ή ομάδων ανθρώπων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, για να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί κοινότητες βασισμένες στην προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτή, με στόχο τη μετάβαση προς βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής. Οι αβέβαιοι καιροί μας έδειξαν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής αλλά, κυρίως, τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι στην αλλαγή των καθημερινών συνηθειών. Η προσέγγιση της κυκλικής οικονομίας πρέπει να εξαπλωθεί σε τοπικό επίπεδο, σε σπίτια, γραφεία, σχολεία, εργοστάσια, αγορές, δημαρχεία, τοπικούς οργανισμούς, αγροκτήματα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για ένα κόσμο με λιγότερα απόβλητα. Το διάστημα υλοποίησης των δράσεων είναι από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2021.

Στην ιστοσελίδα www.ewwr.eu μπορεί κανείς να βρει ενημερωτικό υλικό για την εγγραφή του, εργαλεία, οδηγίες και ιδέες για τη διοργάνωση δράσεων και παρουσίαση βραβευμένων δράσεων. Οι καταχωρίσεις των δράσεων λήγουν στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Ηλ. Π. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!