Κάτι συμβαίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Κάτι συμβαίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού στο ρωσικό τμήμα Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού εντοπίσθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακοίνωσε... Κάτι συμβαίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού στο ρωσικό τμήμα

Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού εντοπίσθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, διαβεβαιώνοντας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι η προγραμματισμένη έξοδος στο διάστημα παραμένει.

«Ολα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά και το πλήρωμα συνεχίζει να εκπαιδεύεται κανονικά για την έξοδο στο διάστημα» την ίδια ημέρα.

Το νέο περιστατικό, το τελευταίο μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών, σημειώνεται καθώς η ρωσική διαστημική εταιρεία που είναι επιφορτισμένη με την συντήρηση του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακοίνωσε στο τέλος του Αυγούστου ότι βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση με το 80% των συστημάτων πτήσης να βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους.

Δύο κοσμοναύτες, ο Ολεγκ Νοβίτσκι και ο Πιοτρ Ντουμπρόφ, πραγματοποίησαν έξοδο για να συνεχίσουν τις εργασίες ενσωμάτωσης του ρωσικού επιστημονικού σκάφους Nauka, το οποίο έφθασε στα τέλη Ιουλίου στο ΔΔΣ, έπειτα από καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα 15 ετών.

Η ρωσική διαστημική βιομηχανία έχει συναντήσει πληθώρα προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, από αποτυχημένες εκτοξεύσεις μέχρι σκάνδαλα διαφθοράς. Ωστόσο, συνεχίζει τα φιλόδοξα προγράμματα της κατασκευής ρωσικού διαστημικού σταθμού και βάσης στην Σελήνη μαζί με την Κίνα.

Η συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες φθίνει εξαιτίας των διεθνών διμερών εντάσεων.

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

error: Content is protected !!