Υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής η απονομή Χρυσών Σκούφων 2021 Υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής η απονομή Χρυσών Σκούφων 2021
Υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής η απονομή Χρυσών Σκούφων 2021 Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει... Υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής η απονομή Χρυσών Σκούφων 2021

Υπό την αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής η απονομή Χρυσών Σκούφων 2021

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ανάπτυξη, τον θεματικό τουρισμό και τη διεθνή ενίσχυση του brand name της Αττικής»

Στην προτεραιότητα που δίνει σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης του brand name της Αττικής και της ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού, όπως είναι αυτός της γαστρονομίας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή τη διεξαγωγή του θεσμού των Ελληνικών Βραβείων Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2021, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο.  

Με αφορμή την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την Αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι βούλησή του είναι να προωθήσει με συγκεκριμένες δράσεις, τόσο τη γαστρονομία, όσο και τον Τουρισμό υγείας, ευεξίας και άθλησης στην Αττική.

«Η Αττική μας, διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως και χώρους εστίασης, που συμβάλλουν στην ανάδειξη των γεύσεων, του πολιτισμού και της κουλτούρας μας. Η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτει μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο, γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Η ανάδειξη του γαστρονομικού της πλούτου και της γαστρονομική μας κληρονομιάς αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Για να το πετύχουμε οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν. Με συστηματική δουλειά, επαγγελματισμό, συνέπεια και τις γνώσεις τους, έχουν καταφέρει να βάλουν τον πήχη ψηλά. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε προκειμένου να αναδείξουμε τον θεματικό τουρισμό. Τον Τουρισμό της υγείας, της ευεξίας και της άθλησης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απένειμε τίτλους διάκρισης στον Έ. Μποτρίνι και τον Λ. Λαζάρου, τα εστιατόρια των οποίων κατατάσσονται στην κορυφή. Το κερκυραϊκό «Etrusco» αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s»,  η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική. Να σημειωθεί ότι 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

Παρόντες στην τελετή, ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες. Εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου, κ.α.  

Να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής των Ελληνικών Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!