Αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές Αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές
Τρ. Αλεξιάδης: Αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές Κυβερνητική παροχολογία χωρίς καμία κοστολόγηση, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο αν.... Αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές

Τρ. Αλεξιάδης: Αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές

Κυβερνητική παροχολογία χωρίς καμία κοστολόγηση, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο KONTRA. 

Για δε τους ισχυρισμούς και τα δημοσιεύματα για μέτρα ύψους 3,5 δισ.,  – τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς συνυπολογίζουν μέτρα που ήδη υπάρχουν – τόνισε πως οι παρεμβάσεις έπρεπε να αφορούν «βάρβαρα» φορολογικά μέτρα, όπως ο ΕΝΦΙΑ  και ελαφρύνσεις στην έμμεση φορολογία, ενώ μίλησε για την ανάγκη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής που να αφουγκράζεται την αγωνία και να ελαφρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα μέτρα τόνισε, αφορούν ως επί το πλείστον συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και πολιτών, τους «έχοντες και κατέχοντες» και όχι τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προς επίρρωση των λεγομένων του, απηύθυνε τα ερωτήματα «Δεν μπορούσε σε αυτά τα 3.5 δις να χωρέσει μια απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία μέχρι ένα όριο; Μέχρι π.χ. τις 150.000 ευρώ που θα ανακούφιζε σχεδόν τους πάντες στην Ελλάδα με χαμηλά και μεσαία περιουσιακά στοιχεία; Δεν χωρούσε στα 3.5 δισ. μια μείωση, συμβολική μείωση ενός λεπτού στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο καύσιμο κίνησης; Δεν χωρούσε ένα μέτρο για τους συνταξιούχους;»

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση ο κ. Μητσοτάκης με τον απαράδεκτο αποκλεισμό ΜΜΕ από τη συνέντευξη του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με τις δημοσκοπήσεις και τα διθυραμβικά δημοσιεύματα μεγάλου μέρους μέσων ενημέρωσης, υπενθυμίζοντας όμως πως τελευταία «ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει και βάζουν αστερίσκους».

Σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί αυτοδύναμης κυβέρνησης, ο Τρ. Αλεξιάδης  τόνισε πως «αυτός που εκπέμπει αλαζονεία, πάντοτε χάνει στις εκλογές» και όσο για το θέμα των πρόωρων εκλογών δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τις επιλέξει, καθώς η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, με τις πληρωμές των φορολογικών υποχρεώσεων του επόμενου οκταμήνου να ξεπερνούν τα 7,5 δισ., με την εφαρμογή του πτωχευτικού κώδικα, με τα θέματα των πλειστηριασμών, με τα θέματα των ανατιμήσεων δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, που …τυχαία «χαϊδεύουν» την κυβέρνηση και κάλεσε ρεπόρτερ του καναλιού να επισκεφθεί τις γειτονιές της Νίκαιας και να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, πραγματοποιώντας μια αληθινή δημοσκόπηση.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!