Εφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Νταβατζής, δημιουργός του History Channel Εφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Νταβατζής, δημιουργός του History Channel
ΟΥΙΛΤΟΝ. ΚΟΝΕΤΙΚΑΤ. Πέθανε ο ομογενής Νικόλαος Νταβατζής (Nickolas Davatzes), από το Ουίλτον του Κονέκτικατ, σε ηλικία 79 ετών, πάσχοντας από τη νόσο του Πάρκινσον.... Εφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Νταβατζής, δημιουργός του History Channel

ΟΥΙΛΤΟΝ. ΚΟΝΕΤΙΚΑΤ. Πέθανε ο ομογενής Νικόλαος Νταβατζής (Nickolas Davatzes), από το Ουίλτον του Κονέκτικατ, σε ηλικία 79 ετών, πάσχοντας από τη νόσο του Πάρκινσον. Ο Νταβατζής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των τηλεοπτικών δικτύων της καλωδιακής τηλεόρασης Α&Ε και του History Channel που σήμερα παρακολουθούν 335 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Ηταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της A&E (πρώην Arts & Entertainment Network), το οποίο διηύθυνε από το 1983 έως το 2005 ως κοινή επιχείρηση της Hearst Corporation και της τηλεοπτικής ομάδας Disney-ABC. Το 1995 εισήγαγε το History Channel και παρέμεινε ισχυρός υποστηρικτής του προγραμματισμού εκπαιδευτικών και δημοσίων υποθέσεων, προωθώντας το στη βιομηχανία αλλά και ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο ομογενής γεννήθηκε στο Μανχάταν το 1942 από τους Γεώργιο Νταβατζή και Αλεξάνδρα Κορδή. Και οι δύο γεννημένοι στην Ελλάδα, εργάστηκαν στη βιομηχανία των γουναράδικων. Μετά τη φοίτησή του στο Λύκειο Bryant High School στην Αστόρια ο Νταβατζής πήρε Μπάτσελορ στα Οικονομικά και Μάστερ στην Κοινωνιολογία από το St. John’s University. Εκεί, γνώρισε και την μελλοντική σύζυγό του Δωροθέα Χέις με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Το 2006 ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους τού απένειμε το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών ενώ το 1989 η γαλλική κυβέρνηση τον ανέδειξε σε «σεβαλιέρ» του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

ekirikas.com

error: Content is protected !!