Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής “Ναυμαχία της Σαλαμίνας ” την Παρασκευή 17/09 και ώρα 20:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας. Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής “Ναυμαχία της Σαλαμίνας ” την Παρασκευή 17/09 και ώρα 20:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας.
Για άλλη μια φορά 50 εικαστικοί  αποτυπώνουν στον καμβά την σημαντικότερη Ναυμαχία η οποία σηματοδότησε την έναρξη  του Δυτικού Πολιτισμού. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη... Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής “Ναυμαχία της Σαλαμίνας ” την Παρασκευή 17/09 και ώρα 20:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας.

Για άλλη μια φορά 50 εικαστικοί  αποτυπώνουν στον καμβά την σημαντικότερη Ναυμαχία η οποία σηματοδότησε την έναρξη  του Δυτικού Πολιτισμού. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινές 11:00 -13:00 & 18:00-20:00 και την επιμέλεια της έχει ο Στέλιος Καγιαδάκης.

Η βραδιά θα  πλαισιωθεί  με μουσική από το σύνολο 《ΛύρΑυλος》με 20 αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα, που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες. 

Επίσης θα παρακολουθήσουμε ομιλία της κας Δέσποινας Κοσμοπούλου με θέμα: “Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας . Αγώνας για την Ελευθερία της Ελλάδας.

η κα Δέσποινα Κοσμοπούλου

Η Δέσποινα Γ. Κοσμοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αριστούχος Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δέσποινα Κοσμοπούλου είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια (postdoc) στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διδάσκει στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου. Επιπροσθέτως, η Δέσποινα Κοσμοπούλου εξετάζει το θέατρο μέσα από τη Φιλοσοφία που προτείνει η Σημειολογία. Είναι μέλος της ομάδας υποστήριξης του Διεθνούς Analogio Festival που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρίας, ερευνήτρια του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου, καθώς επίσης και μέλος του Εργαστηρίου Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συνεργάζεται με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού και συμμετέχει σε συνέδρια και επιστημονικά αφιερώματα. Έχει εκπονήσει άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Εξέδωσε τα βιβλία: Πιραντέλλο και Ζενέ: Μία ‘συνάντηση’ στο τραγικό και το παράλογο, Δρόμων, 2017.Η διαλεκτική του χώρου και ο εγκλεισμός στο θέατρο, Δρόμων, 2018Θεατρική γραφή και θεωρία του σημείου, Δρόμων, 2020

error: Content is protected !!