Που θα βρείτε το χρώμα του αυτοκινήτου σας; Που θα βρείτε το χρώμα του αυτοκινήτου σας;
Κάθε αυτοκίνητο «κρύβει» διάφορες ετικέτες και κωδικούς στα εσωτερικά τμήματα του αμαξώματός του, οι οποίοι υποδηλώνουν πολλά πράγματα, όπως είναι ο αριθμός πλαισίου, οι πιέσεις των... Που θα βρείτε το χρώμα του αυτοκινήτου σας;

Κάθε αυτοκίνητο «κρύβει» διάφορες ετικέτες και κωδικούς στα εσωτερικά τμήματα του αμαξώματός του, οι οποίοι υποδηλώνουν πολλά πράγματα, όπως είναι ο αριθμός πλαισίου, οι πιέσεις των ελαστικών, τα επιτρεπόμενα βάρη, μέχρι και τον κωδικό χρώματος.

Κάθε μοντέλο έχει το δικό του διαφορετικό χρώμα, το οποίο είναι φτιαγμένο για να του ταιριάζει καλύτερα και να το κάνει να δείχνει πιο όμορφο. Δεν είναι όλα τα άσπρα, μαύρα, κόκκινα, γκρι, ασημί κ.λπ. ίδια, μιας και διαφέρουν στις αποχρώσεις τους. Επίσης, πλέον τα περισσότερα είναι μεταλλικά ή περλέ και λίγα παστέλ. Πως όμως θα βρείτε ακριβώς τον κωδικό του χρώματος του αυτοκινήτου σας, στην περίπτωση που χρειαστεί να καλύψετε μια γρατσουνιά;

Θα πρέπει να αναζητήσετε το ταμπελάκι όπου αναφέρεται ο κωδικός. Αυτό βρίσκεται συνήθως στο πλαίσιο της πόρτας του οδηγού, λίγο πιο πάνω από το μαρσπιέ ή πιο ψηλά στη μεσαία κολόνα. Άλλα σημεία όπου τοποθετούνται είναι από την πλευρά του συνοδηγούκάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ ή και σε έναν από τους δύο θόλους των εμπρός τροχών (ακόμα και χαραγμένο). Σε ορισμένα μοντέλα είναι πιο ευδιάκριτο μιας και γράφει ξεκάθαρα «Colour», ενώ σε άλλα υπάρχει ένας άλλος κωδικός μπροστά. Αν πάλι δεν τον βρίσκετε, τότε ο υπάλληλος από το μαγαζί με τα χρώματα αυτοκινήτου θα τον εντοπίσει αμέσως.

Καλό είναι να έχετε ένα κουτάκι με χρώμα από το αυτοκίνητό σας, το οποίο θα σας ετοιμάσει μέσα σε λίγα λεπτά ένα κατάστημα με χρώματα αυτοκινήτων. Αυτό που θα ζητηθεί είναι το μοντέλο και ο κωδικός του χρώματος, προκειμένου να φτιαχτεί η σωστή απόχρωση και να ταιριάξει με το όχημά σας. Άλλωστε είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί, αφού όλο και κάποια γρατσουνιά ή μικρό χτύπημα θα κάνει την εμφάνισή του (κυρίως στους προφυλακτήρες), ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο. Με ένα πινελάκι μπορεί να καλυφθεί η βαθιά γρατσουνιά και έτσι να μη φαίνεται το χρώμα που έχει φύγει.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!