Θα προστεθεί και η αφρικανική σκόνη στις υψηλές θερμοκρασίες Θα προστεθεί και η αφρικανική σκόνη στις υψηλές θερμοκρασίες
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και... Θα προστεθεί και η αφρικανική σκόνη στις υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες τους 29 με 33 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!