Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα
Παραδίδονται αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, οι τελευταίες 20 κατοικίες στους δικαιούχους του οικισμού «Ελευσίνα V» του ΟΑΕΔ, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου... Ολοκληρώνεται αύριο η παράδοση των εργατικών κατοικιών του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα

Παραδίδονται αύριο, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, οι τελευταίες 20 κατοικίες στους δικαιούχους του οικισμού «Ελευσίνα V» του ΟΑΕΔ, παρουσία του διοικητή του Οργανισμού Σπύρου Πρωτοψάλτη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου, που ξεκίνησε το 2005 και παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η παράδοση των κατοικιών ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη σταδιακή παράδοση 40 κατοικιών του οικισμού “Ελευσίνα ΙV” του ΟΑΕΔ και συνεχίστηκε τον Ιούλιο με την παράδοση 20 κατοικιών του οικισμού “Ελευσίνα V”. Οι κατοικίες των οικισμών είχαν κληρωθεί στους δικαιούχους το 2009 από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και, μετά τις συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση των οικισμών ολοκληρώθηκε».

Οι οικισμοί «Ελευσίνα ΙV» και «Ελευσίνα V» περιλαμβάνουν 80 κατοικίες σε διώροφα κτίρια με κεραμοσκεπή, καθώς και δύο καταστήματα, μία αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Εντός των οικισμών υπάρχουν το παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίσμα της πρώην «Ελαιουργικής», καθώς και τα διατηρητέα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», που θα αποκατασταθούν για πολιτιστικές χρήσεις στο πλαίσιο των αναγκών του δήμου Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

Το κτίσμα της «Ελαιουργικής» και τα κτίρια «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα» θα αποκατασταθούν, μέσω προγραμματικών συμβάσεων πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ των ΟΑΕΔ-δήμου Ελευσίνας-υπουργείου Πολιτισμού-Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ΟΑΕΔ θα χρηματοδοτήσει έως το ποσό των 1.600.000 ευρώ την αποκατάσταση των κτιρίων «ΙΡΙΣ» και «Καμινάδα», συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και με 400.000 ευρώ την αποκατάσταση του κτιρίου «Ελαιουργική».

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!