“Αναστολή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης” “Αναστολή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης”
«Δεν μπορείτε να παίζετε με την εξωτερική πολιτική», είπε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον... “Αναστολή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης”

«Δεν μπορείτε να παίζετε με την εξωτερική πολιτική», είπε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον Οργανισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για ενδεχόμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στη Νέα Υόρκη.

«Το χρέος το διογκώνετε καθημερινά με τα δανεικά που δίνετε από δω κι από κει χωρίς παραγωγή πλούτου» συνέχισε ο κ. Βελόπουλος ενώ επανέλαβε την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για «αναστολή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης».

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει διαπράξει και ενεργειακά εγκλήματα, γιατί το άλλο θέμα είναι οι αυξήσεις στην ΔΕΗ. Ποια είναι αυτά τα εγκλήματα;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Πάγωσε τις ενεργειακές συμβάσεις εξόρυξης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα 14 οικόπεδα, συνεχίζει αμείωτα την ενεργειακή εξάρτησή της από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, εχθρικές χώρες προς εμάς, επιμένει να δαπανά πόρους σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που δεν παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια. Κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες».

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι είναι εσφαλμένη η εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα «γιατί έχει την οικονομία της οργανικά ενταγμένη στην ΕΕ, όπου τον απόλυτο έλεγχο ασκεί η Γερμανία που είναι ο στενότερος εταίρος και υποστηρικτής της υπαρξιακής για εμάς απειλής της Τουρκίας». «Τρίτες χώρες, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Τουρκία προσπαθούν να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο την γεωπολιτική γεωστρατηγική αξία της Κύπρου και εσείς γυρίζετε την πλάτη σας στην Κύπρο», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

«Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι πολιτικοί έλεγαν ότι η Βρετανία θα καταστραφεί αν φύγει από την ΕΕ, δεν θα έχουν να φάνε κλπ. Τελικά η Βρετανία έφυγε από την ΕΕ και έγινε ο τρίτος πόλος μιας νέας παγκόσμιας δύναμης. Είναι ο τρίτος πόλος του πλανήτη. Μήπως τελικά το μέλλον των κρατών είναι μακριά από την γερμανική ΕΕ; Τώρα είναι η ευκαιρία να ζητήσει η κυβέρνηση από την πληγωμένη Γαλλία μια στρατηγική αμυντική συμφωνία μεταξύ μας. Με μια φωνή: Ελλάς- Γαλλία- Συμμαχία στην πράξη».

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να δώσει λύση. Μόνο οι Έλληνες θα σώσουν τους Έλληνες και την Ελλάδα. Και εμείς εκπροσωπούμε τους Έλληνες και την Ελλάδα. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που προετοιμάζονται γι’ αυτό σήμερα. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε μια τετραετία», προσέθεσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στην υγεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τις αναστολές που έχει επιβάλει σκοτώνει το δημόσιο σύστημα υγείας». «Θα πεθάνει κόσμος. Στην Πάτρα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, έχουν φύγει 110 υγειονομικοί και 20 άτομα από την καθαριότητα, και η διοίκηση σκοπεύει να καλύψει το κενό με εργολάβους. Στην Έδεσσα έχουν τεθεί σε αναστολή 70 υγειονομικοί, στην Κομοτηνή 44 υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ έκλεισε η Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου. Στη Δράμα αποχώρησαν 96 υγειονομικοί, συρρικνώθηκε η Παθολογική και η Χειρουργική συμπτύχθηκε με την Ουρολογική και την Ορθοπεδική. Στην Ξάνθη σε αναστολή είναι 100 υγειονομικοί, στην Πτολεμαΐδα έκλεισε η ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, στην Καβάλα αποχώρησαν 125 υγειονομικοί. Και εδώ θα σας δείξω μία φωτογραφία από το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, όπου τυλίγουν τις χημειοθεραπείες με αλουμινόχαρτο κουζίνας για να προστατέψουν το φάρμακα από το φως του ήλιου», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΚΘ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!