Επίσκεψη διοικητή υποβρυχίων του ΝΑΤΟ στο ΓΕΝ και στο Αρχηγείο Στόλου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας Επίσκεψη διοικητή υποβρυχίων του ΝΑΤΟ στο ΓΕΝ και στο Αρχηγείο Στόλου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας
Ο διοικητής υποβρυχίων του ΝΑΤΟ Rear Admiral Stephen Mack πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Αρχηγείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Όπως... Επίσκεψη διοικητή υποβρυχίων του ΝΑΤΟ στο ΓΕΝ και στο Αρχηγείο Στόλου στον ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ο διοικητής υποβρυχίων του ΝΑΤΟ Rear Admiral Stephen Mack πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και στο Αρχηγείο Στόλου στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η επίσκεψη έγινε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια της συμμετοχής του στη Σύσκεψη Διοικητών Υποβρυχίων 2021 του ΝΑΤΟ που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη στο ΓΕΝ, τον διοικητή υποδέχθηκε ο υπαρχηγός ΓΕΝ υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης. Ο Rear Admiral Stephen Mack ενημερώθηκε από επιτελείς για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο Αρχηγείο Στόλου, ο Rear Admiral Stephen Mack επισκέφθηκε τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συνεργασίας και συμμετοχής ελληνικών υποβρυχίων σε αποστολές του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης και της Σχολής Υποβρυχίων ενώ επιβιβάσθηκε στο υποβρύχιο «Κατσώνης», στο πλαίσιο της άσκησης  «Περισκόπιο». Κατά την άσκηση πραγματοποιήθηκε βολή τορπίλης γυμνασίων SUT κατά στόχου επιφανείας.

Ι.Ι. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!