Κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2021 αυτό το Σαββατοκύριακο Κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2021 αυτό το Σαββατοκύριακο
Σαλαμίνα, 25.09.2021  Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2021 στην Σαλαμίνα Κάθε Σεπτέμβριο η Σαλαμίνα έχει την τιμητική της καθώς διοργανώνονται τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ με... Κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2021 αυτό το Σαββατοκύριακο

Σαλαμίνα, 25.09.2021

 Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2021 στην Σαλαμίνα

Κάθε Σεπτέμβριο η Σαλαμίνα έχει την τιμητική της καθώς διοργανώνονται τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ με την επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας.

Πρόκειται για ένα γεγονός με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χορωδίες, ομιλίες, αφιερώματα, θέατρο και χορό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κυρίας Σοφία Ανεζίρη με θέμα: “Η Ναυαμαχία της Σαλαμίνας στον χρόνο”. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα “Ιωάννα Συγγελάκη”.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στην Ακτή Σαλαμινομάχων (παραλία Καματερό) με προσέλευση επισήμων και ρίψη στεφάνων. Στην συνέχεια θα πραγματοποιούν χαιρετισμοί. Έπειτα ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Μουραζέλης θα έχει ομιλία με θέμα:”Επετειακές σκέψεις για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας”. Στην συνέχεια, η κορύφωση των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί με την αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας με τρόπο φαντασμαγορικό με την παρουσία της ιστορικής τριήρους “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” και την συμμετοχή αθλητικών συλλόγων του νησιού μας. Την αφήγηση θα κάνει ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς. Η Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας θα συνοδεύσει το κλείσιμο της βραδιάς με μουσικό αφιέρωμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου

error: Content is protected !!