Τι γλιστράει θανάσιμα στους δρόμους το φθινόπωρο; Τι γλιστράει θανάσιμα στους δρόμους το φθινόπωρο;
Τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν και μαζί με τη συσσωρευμένη σκόνη και χώμα στο οδόστρωμα, οι δρόμοι γλιστρούν πάρα πολύ μέχρι να καθαρίσουν από τις δυνατές βροχές. Εάν μάλιστα τα λάστιχα δεν είναι... Τι γλιστράει θανάσιμα στους δρόμους το φθινόπωρο;

Τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν και μαζί με τη συσσωρευμένη σκόνη και χώμα στο οδόστρωμα, οι δρόμοι γλιστρούν πάρα πολύ μέχρι να καθαρίσουν από τις δυνατές βροχές. Εάν μάλιστα τα λάστιχα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τότε το γλίστρημα ή αλλιώς το… πατινάζ ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες είναι αναπόφευκτο.

Ωστόσο στους δρόμους και ιδιαίτερα στους επαρχιακούς αλλά και σε αστικούς με φυλλοβόλα δέντρα, κρύβεται ένας ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος. Σε πολλούς αρέσει αυτό το μαγευτικό θέαμα της φύσης με τα κίτρινα, κόκκινα και καφέ φύλλα να έχουν συνθέσει ένα πολύχρωμο πέπλο στην άσφαλτο. Όταν όμως έχουν βραχεί από τη φθινοπωρινή υγρασία ή μετά από μια βροχή, τότε γλιστρούν όπως σχεδόν ο πάγος.

Έτσι, όταν δείτε μπροστά σας πεσμένα φύλλα θα πρέπει να μειώσετε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας, γιατί σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης δύσκολα σώζουν την κατάσταση ακόμα και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα (π.χ. ESP). Επίσης, κρατείστε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και στρίβετε με πιο ομαλές κινήσεις. Τα βρεγμένα φύλλα δημιουργούν μια γλίτσα, η οποία σε συνδυασμό με το χώμα φτιάχνουν ένα ιδανικό «μείγμα» για γλίστρημα, με το χαντάκι και τους κορμούς των δέντρων να καραδοκούν. Πρόσθετα, τα φύλλα μπορεί να καλύπτουν ένα ακόμα μεγάλο κίνδυνο: Μεγάλες και βαθιές λακκούβες, που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο σε ορεινούς δρόμους και φυσικά εντός των πόλεων.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ο οδηγός οφείλει να πραγματοποιεί ελέγχους στο αυτοκίνητό του. Τώρα για παράδειγμα που θα είναι οι βροχές συχνότερες, θα πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο «τσεκ» στην κατάσταση των ελαστικών. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τους υαλοκαθαριστήρες. Τα μάκτρα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο γιατί φθείρονται, ξεραίνονται και δεν μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά το παρμπρίζ, αφήνοντας γραμμές νερού.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!