ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι πολίτες της Σαλαμίνας έδωσαν το παρόν τους στο κάλεσμα της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων και είπαν όχι στην υποβάθμιση... ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ  ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι πολίτες της Σαλαμίνας έδωσαν το παρόν τους στο κάλεσμα της Επιτροπής Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων και είπαν όχι στην υποβάθμιση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι πολίτες της Σαλαμίνας με την δυναμική τους παρουσία έδωσαν το μήνυμα , ότι δεν μπορούμε να γιορτάζουμε να καταθέτουμε στεφάνια και να πανηγυρίζουμε με συναυλίες, στον Ιερό χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, όταν λίγα μέτρα πιο πέρα δόθηκε άδεια λειτουργίας Διαλυτηρίου πλοίων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με ευθύνη της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη η οποία υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας των ιστορικών και Αρχαιολογικών χώρων ενώ η ίδια ονόμασε τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων «ΛΕΓΟΜΕΝΟ».

Δεν είναι δυνατόν μερικές δεκάδες μέτρα από την κατάθεση Στεφάνων να υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια, αρκετά πλοία χαρακτηρισμένα επικίνδυνα και επιβλαβή από τον ΟΛΕ (Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας) να «φιλοξενούνται» στον Αρχαιολογικό χώρο και η Δημοτική Αρχη, η Περιφέρεια και άλλοι φορείς να μην αντιδρούν.Θα θέλαμε επίσης να καταδικάσουμε ότι για …….ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο Δήμο μας με αντιδημοκρατική συμπεριφορά που ούτε βάρβαροι θα το έκαναν, απέσυραν βίαια το πανό καλέσματος της ειρηνικής μας διαμαρτυρίας, παρ όλο που είχαμε πάρει άδεια από τον αρμόδιο φορέα.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που έδωσαν το παρόν τους και ιδιαίτερα την Βουλευτή του Σύριζα κα Νίνα Κασιμάτη, την τ. Βουλευτή κα Εύη Καρακώστα, τον τ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρο,τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αιαντείου κ. Μπάμπη Γαβριήλ , τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Αλαϊσκα, την κα Βήνη Δήμητρα από το Παρατηρητήριο Πειραϊκής , εκπροσώπους από τις Κομματικές Οργανώσεις Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ.Επισης στην διαμαρτυρία μας συμμετείχε και η Ομοσπονδία Εξωραιστικων Εκπολιτιστικων Συλλογων. Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι αυτό ήταν η αρχή από μία σειρά κινητοποιήσεων γιατί θεωρούμε ότι είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την Πολιτιστική μας κληρονομιά και να εναντιωθούμε σε όλους αυτούς που ανέχονται την παρανομία στον Αρχαιολογικό χώρο που έγινε η ένδοξη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Σαλαμίνας

error: Content is protected !!