Τυπικοί έλεγχοι πριν το ταξίδι Τυπικοί έλεγχοι πριν το ταξίδι
Πριν την αναχώρησή μας για ταξίδι, αλλά και κατά τις καθημερινές μας μετακινήσεις στις επιβαρυμένες αστικές συνθήκες θεωρείται αυτονόητο ότι θα πρέπει να προβαίνουμε... Τυπικοί έλεγχοι πριν το ταξίδι

Πριν την αναχώρησή μας για ταξίδι, αλλά και κατά τις καθημερινές μας μετακινήσεις στις επιβαρυμένες αστικές συνθήκες θεωρείται αυτονόητο ότι θα πρέπει να προβαίνουμε σε ορισμένους τυπικούς αλλά απαραίτητους ελέγχους, ώστε να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης απρόοπτων γεγονότων.

Πιέσεις ελαστικών

Οι πιέσεις των ελαστικών διαφέρουν μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα σε πολλά αυτοκίνητα. Γι’αυτό πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή που υπάρχουν στο σχετικό ταμπελάκι, το οποίο είναι επικολλημένο συνήθως στην πόρτα του οδηγού ή στην τάπα του ρεζερβουάρ ή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, οι… αναβάσεις στα πεζοδρόμια και το πέρασμα του χρόνου έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της πίεσης των ελαστικών. Επισκεφτείτε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και κάντε έναν γρήγορο έλεγχο. Ελαστικά με μη προβλεπόμενη πίεση φθείρονται ανομοιόμορφα, ενώ δεν έχουν την απαραίτητη επαφή με το δρόμο.

Στάθμη λαδιού

Μέσω του σχετικού δείκτη μπορούμε να ελέγξουμε την στάθμη του λαδιού, πάντα σε δρόμο χωρίς κλίση. Είναι καλό η ποσότητα να είναι στην θέση Max, οπότε αν κρίνεται απαραίτητο συμπληρώστε με λάδι που πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Μην αφήνετε τον κινητήρα να λειτουργεί όταν η στάθμη βρίσκεται στην θέση Min.

Υγρά φρένων και ψυγείου

Η στάθμη των υγρών του ψυγείου και των φρένων θα πρέπει να βρίσκεται στη θέση Max. Να θυμάστε ότι στο δοχείο των φρένων συμπληρώνουμε με ενδεδειγμένο υγρό, το οποίο μπορούμε να προμηθευτούμε ακόμη και σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, σε αντίθεση με το υγρό του ψυγείου, όπου μας επιτρέπεται να συμπληρώσουμε ως ένα όριο και σε έκτακτη ανάγκη με αποσταγμένο νερό.

Μάκτρα υαλοκαθαριστήρων και υγρό

Φροντίστε ώστε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να διευκολυνθείτε σε περίπτωση βροχής. Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να συμπληρώσετε το δοχείο των υαλοκαθαριστήρων με ειδικό καθαριστικό, καθώς την καλοκαιρινή περίοδο τα έντομα που λερώνουν το παρμπρίζ είναι λιπαρά, περιορίζοντας την ορατότητα. 

Θυμηθείτε τα απαραίτητα!

Έχετε πάντα μαζί μας καλώδια ρεύματος, φαρμακείο, το ειδικό προειδοποιητικό τρίγωνο και τον πυροσβεστήρα. Καλό είναι σε ένα μικρό σάκο να υπάρχουν ακόμα φακός, γάντια, νερό και ιμάντες ρυμούλκησης για παν απρόσμενο ενδεχόμενο.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!