Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την οριστική τους επιστροφή Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την οριστική τους επιστροφή
Μενδώνη για την απόφαση της UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την οριστική τους επιστροφή. Δήλωση έκανε προχθές η... Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την οριστική τους επιστροφή

Μενδώνη για την απόφαση της UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για την οριστική τους επιστροφή.

Δήλωση έκανε προχθές η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τη Σύσταση και Απόφαση της 22ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η επιτροπή της UNESCO για την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους έλαβε μια σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, όσων αφορά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέθλια γη.

Απο το 1984 που ξεκίνησε η συζήτηση μετά από κατάθεση του αιτήματος από τη Μελίνα Μερκούρη, η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ασχοληθεί 17 φορές με το θέμα αυτο. Αυτο το οποίο πετύχαμε μετά απο συστηματική δουλειά δυο ετών ηταν η επιτροπή να καταλήξει σε μια ουσιαστική σύσταση καθώς αναγνωρίζει το πρόβλημα των κακών συνθηκών έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στη ο Βρετανικό Μουσειο και αφετέρου η Ελλάδα πέτυχε την έκδοση μίας απόφασης.

Η οποία στην ουσία αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα , αλλα και οτι το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να προσέλθει σε ένα καλόπιστο διάλογο μα την Ελλάδα και να συζητήσει το θέμα και να υπάρξει μία σαφής κατάληξη. Ακομα πιο σημαντικό είναι το γεγονός οτι η UNESCO θεωρεί οτι το ζήτημα είναι διακρατικό και δεν ειναι θέμα που αφορά τα δυο μουσεία , θεση που υποστηρίζει το Βρετανικό Μουσείο.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απο τον Ιούλιο του 2019 εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα για το θέμα της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα. Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ενα απο τα καλύτερα του κόσμου είναι η ώρα πια τα Γλυπτά να επανενωθουν με αυτά που εκτίθενται με υποδειγματικό τρόπο.

Δείτε τη δήλωση της Λίνας Μενδώνη στον τηλεοπτικό σταθμό TV100

iefimerida


error: Content is protected !!