Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ουσιαστικός συμπαραστάτης του Γηροκομείου Αθηνών Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ουσιαστικός συμπαραστάτης του Γηροκομείου Αθηνών
1/10/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην τιμητική εκδήλωση του Γηροκομείου Αθηνών με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Γ. Πατούλης:... Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ουσιαστικός συμπαραστάτης του Γηροκομείου Αθηνών

1/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τιμητική εκδήλωση του Γηροκομείου Αθηνών με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ουσιαστικός συμπαραστάτης του Γηροκομείου Αθηνών διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του-Καθήκον μας να τιμούμε και να στηρίζουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας έμπρακτα»

Στη διαβεβαίωση πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και βιωσιμότητα του Γηροκομείου Αθηνών, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Γηροκομείο για όλους τους φιλοξενούμενους της δομής, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ζ. Κολιός και ο Γενικός Διευθυντής της Δομής Κ. Σολδάτος οι οποίοι, του απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά και τη στήριξη του στο Γηροκομείο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Μιχαηλίδου, ο βουλευτής της ΝΔ και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛΑΣ Α. Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Πατήρ Ηλίας Δροσινός ο οποίος παρέστη εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ι. Σελίμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε ειδικό τιμητικό βραβείο στην κυρία Μαίρη Λίντα, η οποία φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών, για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στον πολιτισμό.

Γ. Πατούλης: «Μετά από πολλά χρόνια το Γηροκομείο λειτουργεί πλέον νόμιμα»

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να τιμήσουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αυτούς τους «αιώνιους εφήβους» όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποίοι πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στην κοινωνία μας.

Αναφερόμενος στο Γηροκομείο Αθηνών, το οποίο συμπληρώνει 157 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και αφού επισήμανε ότι πέρασε από πολλές περιπέτειες, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε την αδειοδότησή του.

«Ως Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και προσωπικά ως γιατρός και ως άνθρωπος,  δεσμεύομαι ότι  θα είμαστε παρόντες και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε συνεργασία με το αξιόμαχο προσωπικό του, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του για τις επόμενες δεκαετίες. Είμαστε στο πλευρό του  και αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα. Επί 40 χρόνια το Γηροκομείο Αθηνών, το εμβληματικότερο Γηροκομείο στη χώρα, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά εμείς θέσαμε ως προτεραιότητα την αδειοδότησή του και το καταφέραμε. 

 Έχουμε χτίσει μία γέφυρα προστασίας με το Γηροκομείο και θα συνεχίσουμε, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια και συνδράμοντας το έργο του με ιατρικό προσωπικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια και αφού συνεχάρη θερμά τόσο το προσωπικό του Γηροκομείου για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν όσο και το Προεδρείο της δομής κάνοντας λόγο για μία συνετή και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη διοίκηση, εστίασε στο γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα covid 19 στη Δομή.

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δρομολογώντας στοχευμένες δράσεις, εστιάσαμε στην πρόληψη προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση όπου έζησαν άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου στην πρώτη φάση της πανδημίας, το ποσοστό των θανάτων των ηλικιωμένων που διέμεναν σε Γηροκομεία άγγιξε το 50% του συνόλου των θανόντων»τόνισε και πρόσθεσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του:

«Η ενίσχυση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της Αττικής, με την κτηριακη αναβάθμιση, τον εξοπλισμό και τη διάθεση ιατρικών υπηρεσιών εντός των δομών, η λειτουργία της γραμμής 1502 για την άνοια και το alzheimer, η διενέργεια προληπτικού και προσυμπτωματικού ελέγχου, αποτελούν μικρό μόνο τμήμα των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για τη στήριξη των ηλικιωμένων μας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν, μας αγάπησαν και τώρα έχουν ανάγκη για τη φροντίδα και τη στοργή μας.HΠεριφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι

δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη, γιατί η προϋπόθεση της μακροζωίας είναι η ευζωία».

Τη σημασία της εξασφάλισης από την Περιφέρεια της αδειοδότησης του Γηροκομείου υπογράμμισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, επισημαίνοντας πως πριν από 2 χρόνια 1 στα 3 Γηροκομεία της Αττικής δεν είχε άδεια, ενώ σήμερα υπό τη διοίκηση του Γ. Πατούλη, όλα τα Γηροκομεία είναι πλήρως αδειοδοτημένα.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!