“Ξεπουλάνε, χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη τους” “Ξεπουλάνε, χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη τους”
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2021 Τρ. Αλεξιάδης: Ξεπουλάνε, χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη τους Να μην ξεχνάμε ότι μαζί με τη διοργάνωση... “Ξεπουλάνε, χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη τους”

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τρ. Αλεξιάδης: Ξεπουλάνε, χωρίς να μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη τους

Να μην ξεχνάμε ότι μαζί με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, το πάρτι των εξοπλισμών προηγούμενων χρόνων, συνέβαλλε να οδηγήσει, την– σύμφωνα με την άποψη «έγκυρων» δημοσιογράφων – «ισχυρή Ελλάδα» στη χρεωκοπία και στα μνημόνια, που αντί να ενισχύσουν, αποδυνάμωσαν εντέλει και τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε σε συνέντευξή του στο KONTRA ο αν. τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος  στη συμφωνία προμήθειας φρεγατών από τη Γαλλία.  Παράλληλα ζήτησε να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια αγοράς, τα οποία όπως είπε θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας, αλλά και των οικονομικών  δυνατοτήτων της.

Για το έγκλημα με τη ΔΕΗ, όπως το αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και για μια πτυχή του οποίου, έξι δικηγόροι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τη χειραγώγηση της μετοχής, ο Τρ. Αλεξιάδης ζήτησε άμεση διερεύνηση του θέματος από την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς κάποιοι φαίνεται να κερδοσκόπησαν λόγω εσωτερικής πληροφόρησης. Υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης λίγες μόνο ημέρες πριν στη ΔΕΘ, απέκρυψε τα σχέδια του για τη ΔΕΗ, ενώ παράλληλα μίλησε για διαφορετικές απόψεις για την ακολουθούμενη πολιτική που υπάρχουν ακόμη και εντός της ΝΔ. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου, που αντιτίθεται στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλά και η στάση των βουλευτών της ΝΔ της Α’ και Β’ Πειραιά, με το άλλο μεγάλο σκάνδαλο του ξεπουλήματος του λιμανιού του Πειραιά  με την παραχώρηση του 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO,        εκ των οποίων δεν βρέθηκε ούτε ένας που να υπερασπιστεί το  νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Σε μια κρίσιμη ενεργειακά περίοδο, για την οποία προειδοποίησε ακόμη και μεγάλος οικονομικός παράγοντας του χώρου της ενέργειας, η κυβέρνηση επιλέγει να απεμπολήσει το μοναδικό όπλο που έχει, τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Στις εικασίες του παριστάμενου βουλευτή της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου περί σχεδίου που θα φέρει περισσότερες δουλειές στη ΔΕΗ και χαμηλότερη τιμή ρεύματος, ο Τρ. Αλεξιάδης  αρχικά τον κάλεσε να θυμηθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε η τιμή του ρεύματος, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους παρουσιαστές της εκπομπής να «κρατήσουν» τις δηλώσεις του για τις οποίες στο μέλλον, που όπως προέβλεψε θα ακριβύνει η τιμή του ρεύματος, κάποιοι θα πρέπει να παραιτηθούν.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!