Νέα αλλόκοτη μόδα στο Tiktok κατακρίνεται από τις αρχές Νέα αλλόκοτη μόδα στο Tiktok κατακρίνεται από τις αρχές
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που καταργήθηκε η πρόκληση με τα κιβώτια με γάλα και έχει εμφανιστεί μια ακόμη προβληματική μόδα στο Tiktok.... Νέα αλλόκοτη μόδα στο Tiktok κατακρίνεται από τις αρχές

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που καταργήθηκε η πρόκληση με τα κιβώτια με γάλα και έχει εμφανιστεί μια ακόμη προβληματική μόδα στο Tiktok. Έχει ήδη σαρώσει αρκετά σχολεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους μαθητές να αρπάζουν σχολικές προμήθειες και άλλα αντικείμενα χωρίς να το αντιλαμβάνεται η διαχείριση. Το όνομά της είναι “devious lick” («πονηρή κλεψιά»).

Τα βίντεο που δημοσιεύονται στη πλατφόρμα συλλέγουν κοντά στο ένα εκατομμύριο προβολές και οι μαθητές απεικονίζονται να κλέβουν τα πάντα, από εκτυπωτές μέχρι πόρτες αυτοκινήτων.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο χρήστης “dtx.2cent” ανέβασε βίντεο στο Tiktok με τον εαυτό του να βγάζει από το σακίδιό του ένα μηχάνημα απολύμανσης των χεριών το οποίο έκλεψε από το σχολείο. Το κείμενο έγραφε: “ένας μήνας μόνο στο σχολείο και έκανα αυτή τη πονηρή κλεψιά”. Το βίντεο απέσπασε πάνω από 11 εκατομμύριο προβολές. Έτσι, οι μαθητές προσπαθούν να κλέψουν πράγματα από τη πανεπιστημιούπολη και να ανεβάζουν τα βίντεο με την ίδια ηχητική απόκρουση που δημιουργήθηκε από το “minttea”.

Ανέβηκε, επιπλέον, ένα βίντεο στο Tiktok από έναν μαθητή ο οποίος κατέγραψε την ανακοίνωση του σχολείου του σχετικά με τη μόδα. Η ανακοίνωση έλεγε πως όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη πρόκληση θα συλληφθούν και θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις χρηματικές φθορές που ενδέχεται να προκληθούν.

Αν και πολλοί έφηβοι σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε αυτή τη νέα μόδα και συγκεντρώνουν υπεράριθμες προβολές, πολλά άτομα στο διαδίκτυο δεν τη βρίσκουν διασκεδαστική και τη κατακρίνουν.

Φαίνεται πως οι προκλήσεις που επινοούνται έχουν περάσει από το στάδιο του κινδύνου για αυτοτραυματισμό σε εγκληματικές ενέργειες. Ωστόσο, ένα στοιχείο παραμένει κοινό, αυτό της ανοησίας και απερισκεψίας που κατακλύζει τον εφηβικό και γενικά απαίδευτο νου. Το κυνήγι για τη προβολή και δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει καταλήξει στην καθαρή κλοπή και στην έπαρση χωρίς ουσιαστικό λόγο. Εάν το κίνητρο για τη συμμετοχή σε αυτή το πρόκληση είναι δημοσιότητα που αποκτάται γύρω από αυτήν, τότε αντίστοιχα μπορεί να ξεθυμάνει οποιαδήποτε επιθυμία για συμμετοχή με τη νέκρωση της ίδιας της πρόκλησης.

csii.gr

error: Content is protected !!