Πυρά Μπάιντεν για τον ρόλο της Τουρκίας στη Συρία Πυρά Μπάιντεν για τον ρόλο της Τουρκίας στη Συρία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόζι ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Τουρκίας κατηγορώντας την ότι υπονόμευσε τον... Πυρά Μπάιντεν για τον ρόλο της Τουρκίας στη Συρία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόζι ο Αμερικανός Πρόεδρος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Τουρκίας κατηγορώντας την ότι υπονόμευσε τον αγώνα κατά του ISIS με τη στρατιωτική της επίθεση στην Βορειοανατολική Συρία.

Με την επιστολή του ο Μπάιντεν ειδοποιεί την Πελόζι για την πρόθεσή του να παρατείνει την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τη Συρία. Μια απόφαση που λαμβάνεται όταν απειλούνται τα συμφέροντα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ολη η επιστολή που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου (σε μετάφραση δική μας) έχει ως εξής:

«Αγαπητή κυρία πρόεδρε:

Το άρθρο 202 (d) του Εθνικού Νόμου Εκτακτης Ανάγκης (50 USC 1622 (d)) προβλέπει τον αυτόματο τερματισμό εθνικής έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν, εντός 90 ημερών πριν από την ημερομηνία επετείου της διακήρυξής του, ο Πρόεδρος δημοσιεύσει στο Ομοσπονδιακό Μητρώο και διαβιβάζει προς το Κογκρέσο μια ειδοποίηση που δηλώνει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσει να ισχύει και μετά την επέτειο. Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, απέστειλα στο Ομοσπονδιακό Μητρώο για δημοσίευση τη συνημμένη ειδοποίηση που δηλώνει ότι η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε με το εκτελεστικό διάταγμα 13894 της 14ης Οκτωβρίου 2019, σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία και σε σχέση με αυτήν, θα συνεχίσει να ισχύει μετά τις 14 Οκτωβρίου 2021.

Η κατάσταση μέσα και σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη Βορειοανατολική Συρία, υπονομεύει την εκστρατεία για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας ή ISIS, θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί περαιτέρω να υπονομεύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και εξακολουθεί να αποτελεί μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως εκ τούτου, αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13894 σε σχέση με την κατάσταση και σε σχέση με τη Συρία.

Με εκτίμηση
Τζόζεφ Μπάιντεν Jr.»

ekirikas.com

error: Content is protected !!