«Για εμάς πρώτα απ΄όλα είναι ο άνθρωπος» «Για εμάς πρώτα απ΄όλα είναι ο άνθρωπος»
10/10/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή... «Για εμάς πρώτα απ΄όλα είναι ο άνθρωπος»

10/10/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Γ. Πατούλης: «Για εμάς πρώτα απ΄όλα είναι ο άνθρωπος»

«Η 10η Οκτωβρίου καθιερώθηκε το 1994 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας ως η «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών, με διαρκώς ανοδικές τάσεις, πάσχει από ψυχικές ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς προσφεύγει στη στήριξη του ιατρού.

Η ανάγκη στήριξης του πολιτών που πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, ειδικά σε περιόδους κρίσεως όπως η παρούσα που διανύει η χώρα μας, εξαιτίας της υγειονομικής συγκυρίας, είναι πιο επίκαιρη και πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Για εμάς πρώτα είναι ο άνθρωπος. Προτεραιότητά μας, η προστασία της ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας και όλων των εργαζομένων μας στην Αυτοδιοίκηση.

Η έγνοια μας στην Περιφέρεια Αττικής για την ψυχική υγεία των συμπολιτών μας, όλων των ηλικιών -από την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, έως και τα άτομα της τρίτης ηλικίας και την άνοια – αποτυπώνεται στο φάσμα των δράσεων που υποστηρίζουμε και των πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει και μέσα από τη συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές ψυχιατρικές κλινικές.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν ψυχολογικά οι πολίτες αυτή την περίοδο ως Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και καθοδήγησης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με στόχο  τη διατήρηση της ισορροπίας και της συναισθηματικής  τους υγείας.

Παράλληλα πολύτιμη είναι η συμβολή των υπηρεσιών Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας που παρέχουν και τα ΚΕΠ Υγείας τα οποία δημιουργούνται στους δήμους της Αττικής με στόχο την Πρόληψη Υγείας.

Το πιο σημαντικό είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ και η προαγωγή της ψυχικής υγείας, ενισχύοντας τους προστατευτικούς ιατροκοινωνικούς παράγοντες και μειώνοντας τους παράγοντες κινδύνου.

Ως Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την υγεία των Ελλήνων πολιτών και θα συμβάλλουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, στην ουσιαστική υποστήριξη των οικογενειών των ψυχικά πασχόντων και στη συνεχή ενημέρωση του πολίτη για τα θέματα της ψυχικής υγείας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!