Πως οδηγούμε με ασφάλεια σε σήραγγες Πως οδηγούμε με ασφάλεια σε σήραγγες
Περνώντας όμως μέσα από αυτές πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας κάποιους κανόνες κίνησης που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή μας διέλευση. Παρακάτω μπορείτε να... Πως οδηγούμε με ασφάλεια σε σήραγγες

Περνώντας όμως μέσα από αυτές πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας κάποιους κανόνες κίνησης που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή μας διέλευση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι πρέπει να προσέχουμε όταν κινούμαστε μέσα σε μια σήραγγα:

– Έχουμε τα φώτα αναμμένα.

– Δεν παραβιάζουμε τους φωτεινούς σηματοδότες λωρίδας. Οι φωτεινοί αυτοί σηματοδότες είναι τοποθετημένοι στην είσοδο της σήραγγας ή του τούνελ αλλά και στο εσωτερικό της πάνω από κάθε λωρίδα και δείχνουν εάν η λωρίδα λειτουργεί. Εάν αντιληφθείτε ότι η λωρίδα είναι εκτός λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάξετε λωρίδα το ταχύτερο δυνατόν.

– Τηρούμε τα σταθερά ή μεταβλητά όρια ταχύτητας. Τα μεταβλητά όρια ταχύτητας σε μια σήραγγα ή σε ένα τούνελ, δείχνουν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας για τους οδηγούς, όπως αυτό έχει καθοριστεί σύμφωνα με την κυκλοφορία και τις συνθήκες που επικρατούν. Σε περίπτωση που ο φωτεινός σηματοδότης των μεταβλητών ορίων είναι σβηστός, ισχύουν τα προβλεπόμενα, από τις στατικές πινακίδες, όρια ταχύτητας.

– Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

– Δεν αλλάζουμε άσκοπα λωρίδα.

– Αφήνουμε τουλάχιστον πέντε μέτρα απόσταση από το μπροστινό σας όχημα, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ακινητοποιήσουμε το όχημά μας εντός του τούνελ.

– Σβήνουμε τη μηχανή σε περίπτωση παρατεταμένης στάσης μέσα στη σήραγγα.

– Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος εντός της σήραγγας, εγκαταλείπουμε το αυτοκίνητό μας και κατευθυνόμαστε προς την πλησιέστερη έξοδο.

autogreeknews.gr – Αττική Οδός

error: Content is protected !!