Συντήρηση των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου Συντήρηση των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου
Όπως κάθε εξάρτημα στο αυτοκίνητο, έτσι και οι πολύτιμες για την ζωή μας ζώνες ασφαλείας χρειάζονται και αυτές την σωστή συντήρησή τους, ενώ για... Συντήρηση των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου

Όπως κάθε εξάρτημα στο αυτοκίνητο, έτσι και οι πολύτιμες για την ζωή μας ζώνες ασφαλείας χρειάζονται και αυτές την σωστή συντήρησή τους, ενώ για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τους επιβάτες πρέπει να τηρούνται και κάποιοι βασικοί κανόνες. Πιο αναλυτικά:

Καθαρισμός: Για να καθαρίσετε τις ζώνες ασφαλείας, θα πρέπει να τις πλύνετε στο χέρι με νερό και ουδέτερο σαπούνι, να τις ξεβγάλετε και να τις αφήσετε να στεγνώσουν στη σκιά. Μην χρησιμοποιείτε δυνατά καθαριστικά, λευκαντικά, χρωστικές ουσίες ή οποιαδήποτε άλλα χημικά υποκατάστατα τα οποία υπάρχει περίπτωση να εξασθενήσουν τις ίνες της ζώνης. Επίσης, διατηρείτε στεγνά τα ράουλα για να έχουν σωστή λειτουργία.

Χρήση: Οι ζώνες ασφαλείας πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα με τον ιμάντα τεντωμένο και ποτέ όταν έχει στρίψει. Σιγουρευτείτε ότι μπορεί να μετακινείται ελεύθερα χωρίς εμπόδια. Για να ελέγξετε αν λειτουργεί σωστά δέστε τη και τραβήξτε την δυνατά. Αν δεν μπλοκάρει αυτομάτως, τότε πιθανώς έχει πρόβλημα. Η μέγιστη προστασία επιτυγχάνεται όταν η πλάτη του καθίσματος είναι σε όρθια θέση και η πλάτη του επιβάτη ακουμπάει επάνω στην πλάτη του καθίσματος. Η ζώνη ασφαλείας πρέπει να είναι σφιχτή επάνω στο στήθος και στη λεκάνη.

Αντικατάσταση: Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα, ακόμα και αν δεν εμφανίζει ζημιά αντικαταστήστε τη ζώνη ασφαλείας. Πάντα να αντικαθιστάτε τη ζώνη ασφαλείας αν έχουν πυροδοτηθεί οι προεντατήρες, γιατί αυτοί χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά. Η ζώνη ασφαλείας είναι ακατάλληλη για χρήση όταν έχει σημάδια φθοράς ή κοψίματα. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εργασίες αντικατάστασης γίνονται σε συνεργείο.

autogreeknews.gr

error: Content is protected !!