Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού; Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού;
Ιπτάμενο σούσι στο Ισραήλ. Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού; Περίπου. Το Ισραήλ, μια από τις ηγετικές χώρες στην αγορά των drones, εισέρχεται στον... Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού;

Ιπτάμενο σούσι στο Ισραήλ.

Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού; Περίπου. Το Ισραήλ, μια από τις ηγετικές χώρες στην αγορά των drones, εισέρχεται στον χώρο της διανομής προϊόντων από αέρος, όχι μόνο τροφίμων αλλά σε ένα δεύτερο χρόνο και φαρμάκων.

Στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, τρία drones –τα δύο μεταφέροντας σούσι και το τρίτο μπίρα– πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν.

Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, δύο ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται “χιλιάδες” drones να πετάνε ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο.

“Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία”, είπε η ίδια.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!