Εξετάζεται η πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις Εξετάζεται η πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις
Μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων Σειρά παρεμβάσεων και μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία,... Εξετάζεται η πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε δόσεις

Μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων

Σειρά παρεμβάσεων και μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση και συγκεκριμένα για τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις, τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν από το 2023, αλλά και για την προοπτική για περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τα εξής:

«Η κυβέρνηση κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι πρέπει να απαντήσουμε στην αγωνία του πολίτη που βλέπει τον προϋπολογισμό του, τα χρήματα που έχει υπολογίσει για να μετακινηθεί, για να ζεσταθεί, για να περάσει, να μην του φθάνουν. Από την πρώτη στιγμή δεν καθίσαμε απλώς να παρατηρούμε το φαινόμενο, αλλά είπαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής. Είπαμε ότι θα καλύψουμε το 80% των ανατιμήσεων για όλους, από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες, διπλασιάσαμε τα χρήματα που θα δίνουμε, κι επειδή οι ανατιμήσεις ενδεχομένως δυσκολέψουν κάποιους -παρά την υποστήριξη-, για να μη μείνει ο κόσμος χωρίς ρεύμα, για να μην του έρθουν όλα μαζί, δίνουμε τη δυνατότητα μιας δοσοποίησης, μέτρο το οποίο θα εξειδικευτεί το επόμενο διάστημα, για να μπορεί ο κόσμος να μετατοπίζει κάποιες από τις υποχρεώσεις του. Έχουμε πει ότι αυτό θα ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τους λογαριασμούς του πρώτου διμήνου της επόμενης χρονιάς και μετά όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο των ανατιμήσεων στην ενέργεια, θα παρεμβαίνουμε. Κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι πρώτοι μπήκαμε σε αυτήν την ιστορία της στήριξης του κόσμου, πρωταγωνιστήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης, με τους Ισπανούς με τους Ιταλούς και νομίζω ότι στο επόμενο Συμβούλιο θα συζητηθεί πάρα πολύ σοβαρά το τι θα κάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σ’ αυτή την κατεύθυνση. Και δεν μείναμε μόνο στο ρεύμα».

«Η κυβέρνηση έχει πει ότι θα διπλασιάσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),  και σε ότι αφορά στο επίδομα θέρμανσης, γίνεται μια προσπάθεια ώστε να δοθεί πιο νωρίς, ωστόσο θα πρέπει ο κόσμος να σπεύσει να δηλώσει στην πλατφόρμα για να πάρει την επιδότηση. Φέτος έχουν διευρυνθεί τόσο πολύ και τα περιουσιακά κριτήρια και τα εισοδηματικά έτσι ώστε να μπορέσει να μπει πάρα πολύς κόσμος στην προστασία του επιδόματος θέρμανσης. Υπολογίζουμε ότι θα ενισχυθούν γύρω στα 1,5 εκατ. νοικοκυριά»

odigostoupoliti.eu

error: Content is protected !!