Γ. Πατούλης στο 11ο Συνέδριο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος: Απαιτείται ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας Γ. Πατούλης στο 11ο Συνέδριο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος: Απαιτείται ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας
Μεγάλο εθνικό πρόβλημα με πολλαπλές διαστάσεις, το οποίο απαιτεί άμεση αντιμετώπιση με συγκεκριμένες πολιτικές, καθώς στην «επικείμενη απογραφή, οι Έλληνες θα είμαστε κατά 500.000... Γ. Πατούλης στο 11ο Συνέδριο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος: Απαιτείται ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας

Μεγάλο εθνικό πρόβλημα με πολλαπλές διαστάσεις, το οποίο απαιτεί άμεση αντιμετώπιση με συγκεκριμένες πολιτικές, καθώς στην «επικείμενη απογραφή, οι Έλληνες θα είμαστε κατά 500.000 λιγότεροι σε σχέση με την προηγούμενη», επισήμανε για το δημογραφικό ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στο 11ο Συνέδριο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

   Το συνέδριο, με θέμα «Δημογραφική Πρόκληση, ο ρόλος των Πολύτεκνων Οικογενειών και το Μέλλον της Ευρώπης», διοργανώθηκε από την ΑΣΠΕ -με αφορμή την επέτειο των 90 ετών λειτουργίας της- και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, υπό τον συντονισμό του προέδρου της (ΑΣΠΕ) Β. Θεοτοκάτου.

   Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Θεοτοκάτο για τη διαχρονική προσφορά του στον χώρο. Σημείωσε ότι η έκφραση πως «η Ελλάδα είναι ένα γερασμένο κράτος», ανταποκρίνεται στην αλήθεια και χαρακτήρισε προφανείς τις συνέπειες, όπως «η ταλαιπωρημένη οικονομία της χώρας, η συρρίκνωση του πιο ενεργού εργατικού δυναμικού της με ταυτόχρονη εκτίναξη του αριθμού των συνταξιούχων, αλλά και η διαφυγή στο εξωτερικό πολλών λαμπρών νέων, που αναζητούν μια καλύτερη τύχη, στερώντας τη χώρα από τον ανθρώπινο πόρο που θα την οδηγούσε με γρήγορα βήματα στην ανάπτυξη».

   Ο περιφερειάρχης, επισήμανε ότι «οι πολύτεκνοι φέρουν στους ώμους τους ένα σημαντικό έργο, δίνουν μια αχτίδα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας» χαρακτηρίζοντας αναγκαία την μέριμνα της Πολιτείας με τρόπο «ουσιαστικό, συστηματικό και διαρκή».

   Υπογράμμισε πως «η επιδοματική πολιτική από μόνη της δεν αρκεί. Ο πολύτεκνος γονιός πρέπει να ξέρει ότι το κράτος θα είναι σταθερός αρωγός, δίπλα του, κοντά του, σε όλες τις φάσεις ανατροφής των παιδιών του, στο πλαίσιο μιας σταθερής εθνικής πολιτικής, που δεν θα μεταβάλλεται ανά διαστήματα, αλλά τους θα προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και ελπίδα για το μέλλον».

   Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, ο κ. Πατούλης παρατήρησε την ανάγκη «να περάσουμε σε ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο τόνωσης της πολύτεκνης οικογένειας, με σαφή σχεδιασμό και συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να έχουμε σύντομα θετικά αποτελέσματα».

   Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας πως η περιφέρεια, θα είναι δίπλα τους για να βοηθήσει και να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με κάθε δυνατό τρόπο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!