Οι αρχές θα επιδιώξουν αυτόν τον μήνα να επιβάλουν στην Google πρόστιμο ίσο με το 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών στη χώρα Οι αρχές θα επιδιώξουν αυτόν τον μήνα να επιβάλουν στην Google πρόστιμο ίσο με το 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών στη χώρα
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτό τον μήνα θα επιδιώξει να επιβάλει πρόστιμο στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google που θα αντιστοιχεί σε ένα μέρος... Οι αρχές θα επιδιώξουν αυτόν τον μήνα να επιβάλουν στην Google πρόστιμο ίσο με το 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών στη χώρα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτό τον μήνα θα επιδιώξει να επιβάλει πρόστιμο στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Google που θα αντιστοιχεί σε ένα μέρος του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρίας στη χώρα διότι απέτυχε κατ’ επανάληψη να διαγράψει περιεχόμενο που θεωρήθηκε παράνομο, στην ισχυρότερη μέχρι στιγμής κίνηση της Μόσχας να επιβληθεί σε ξένες τεχνολογικές εταιρίες.

Ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας επικοινωνιών Roskomnadzor ανέφερε ότι η Google δεν κατέβαλε 32,5 εκατ. ρούβλια σε πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί από την αρχή του χρόνου και ότι τώρα θα επιδιώξει πρόστιμο ύψους 5-20% του κύκλου εργασιών της Google, που μπορεί να φθάσει έως τα 240 εκατ. δολάρια, σε μια σημαντική αύξηση του ποσού αυτού.

Εκπρόσωπος της Google δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις πιέσεις σε βάρος ξένων τεχνολογικών εταιριών καθώς επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο επί του διαδικτύου στη χώρα, επιβραδύνοντας την ταχύτητα του Twitter από τον Μάρτιο ενώ συστηματικά επιβάλλει πρόστιμα σε άλλες για παραβιάσεις περιεχομένου.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει την Google της Alphabet και την Apple ότι υποκύπτουν στις πιέσεις του Κρεμλίνου καθώς αφαίρεσαν από τις διαδικτυακές τους πλατφόρμες πώλησης εφαρμογές «έξυπνης» ψήφου που είχαν στόχο να υποστηριχθούν αντικυβερνητικοί υποψήφιοι.

Ο Roskomnadzor ανέφερε νωρίτερα τον Οκτώβριο ότι θα ζητήσει από δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στον κύκλο εργασιών της εταιρίας Facebook επικαλούμενο νομοθεσία που υπεγράφη από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2020.

«Μια αντίστοιχη περίπτωση θα υπάρξει τον Οκτώβριο έναντι της Google», ανέφερε ο Roskomnadzor σε δήλωση προς το Reuters σήμερα, σημειώνοντας ότι στην εταιρία ανήκει επίσης και ο ιστότοπος κοινοποίησης βίντεο YouTube.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων για επιχειρήσεις SPARK, ο κύκλος εργασιών της Google στη Ρωσία το 2020 ήταν 85,5 δισεκ. ρούβλια. Ένα πρόστιμο της τάξης του 5-20% θα έφθανε μεταξύ 4,3 και 171, δισεκ. ρουβλίων.

ΤΦ – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!