Στην επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Στην επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
19/10/2021       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», που πραγματοποιήθηκε σήμερα... Στην επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

19/10/2021      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Ξεκίνησε το ταξίδι της για το Πεκίνο η φλόγα της ελπίδας, της αλληλεγγύης, που στέλνει ηχηρά μηνύματα παγκόσμιας ειρήνης, ελπίδας και ευ αγωνίζεσθαι-Καλή επιτυχία στους αθλητές μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραβρέθηκε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου παρακολούθησε την επίσημη τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σ. Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Δάδα στον αντιπρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του «Πεκίνο 2022», Γιου Ζαϊκίνγκ, ο οποίος στη συνέχεια άναψε έναν κόκκινο φανό στα χρώματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022.

Το Ιερό Φως του Ολυμπισμού έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Ολυμπιονίκης Εύη Μωραϊτίδου, η Κινέζα Ολυμπιονίκης Li Nina και τον βωμό άναψε η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Παρασκευή Λαδοπούλου.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΕΟΕ η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου ενώ το χορό των Ιερειών εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα. Τους ύμνους ερμήνευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ευθύνη της Τελετή είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ήταν ο Κώστας Πανταζής.

Tην τελετή παρακολούθησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Στην ομάδα σημαιοφόρων της τελετής παράδοσης της φλόγας, συμμετείχε η ειδική σύμβουλος άθλησης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθήσαμε σήμερα την έναρξη του ταξιδιού της ολυμπιακής φλόγας για το Πεκίνο. Ένα ταξίδι που μεταφέρει το ισχυρό πανανθρώπινο μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, ελπίδα, και συναδέλφωση όλων των λαών.

Μέσα από αυτό το ιερό ταξίδι της φλόγας μεταλαμπαδεύονται οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες και ενώνει τους ανθρώπους και εμείς ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια να γίνει η Αττική μήτρα σημαντικών αθλητικών γεγονότων.  Εύχομαι σε όλους τους νέους αθλητές που συμμετέχουν στην αποστολή μας καλή επιτυχία με πολλές και μεγάλες διακρίσεις». 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!