Επιχειρησιακή εκπαίδευση αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας- Αιγύπτου νοτιοδυτικά της Κρήτης Επιχειρησιακή εκπαίδευση αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας- Αιγύπτου νοτιοδυτικά της Κρήτης
Επιχειρησιακή εκπαίδευση με την ονομασία «GRC EGY EX07» και τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου διεξήχθη νοτιοδυτικά της Κρήτης.    Η Ελλάδα... Επιχειρησιακή εκπαίδευση αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας- Αιγύπτου νοτιοδυτικά της Κρήτης

Επιχειρησιακή εκπαίδευση με την ονομασία «GRC EGY EX07» και τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου διεξήχθη νοτιοδυτικά της Κρήτης.

   Η Ελλάδα συμμετείχε με οκτώ αεροσκάφη F-16 και ένα αεροσκάφος αερομεταφερόμενου συστήματος εγκαίρου προειδοποίησης και εΕλέγχου, ενώ η Αίγυπτος με τέσσερα MIG-29, δύο F-16 και ένα αεροσκάφος E-2C (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου – ΑΣΕΠΕ).

   Η «GRC EGY EX07» διεξήχθη σε δύο φάσεις, μεταξύ των οποίων τα αεροσκάφη και των δύο χωρών προσγειώθηκαν για επανεξυπηρέτηση στην 115 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Σούδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, το E-2C της Αιγύπτου επιχειρούσε εντός του FIR Καΐρου.

   Η δραστηριότητα είχε ως σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορικής εκπαίδευσης στα συμμετέχοντα πληρώματα, σε περιβάλλον υψηλής απειλής, με την ενσωμάτωση και επιχειρησιακή αξιοποίηση αεροσκαφών 4ης γενιάς, καθώς και την εξοικείωση και τον συντονισμό τους στην εναέρια μάχη.

   Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας (ΠΣΣ) των δύο χωρών και και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο. 

Κ.Γ. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!