Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής
25/10/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής Γ. Πατούλης: « Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά... Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής

25/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρεμβάσεις σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: « Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου της Αττικής»

Σε οδικές παρεμβάσεις σε σημεία που σημειώνονται τροχαία ατυχήματα στο οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, με στόχο την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας, προχώρησαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα επιλύθηκε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στη Λεωφόρο Χαμοστέρνας, όπου  σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία  της Περιφέρειας Αττικής, κατά τις νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, εκπόνησε ειδική μελέτη, κατόπιν του τελευταίου τροχαίου ατυχήματος που συνέβη επί της λεωφόρου Χαμοστέρνας και μέχρι σήμερα βελτιώθηκε η οριζόντια σήμανση σε τρεις κρίσιμες θέσεις οδικών προσβάσεων της λεωφόρου , με αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση της συμμόρφωσης των οδηγών στις νέες διαγραμμίσεις .

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με ζώνες αποκλεισμού και βέλη αριστερόστροφων κινήσεων για την ομαλή διεξαγωγή κυκλοφορίας εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση και αποφόρτιση στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη  επί της λεωφόρου στον κόμβο Πετραλώνων.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης της σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών στη Λεωφόρο Τραπεζούντος στο ύψος της οδού Λιβερών έξω από το 2οδημοτικό σχολείο Αγ.Στεφάνου. Ειδικότερα έγινε αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτεινών σηματοδοτών με λαμπτήρες πυράκτωσης με σηματοδότες led οι οποίοι παρέχουν πολύ υψηλότερη φωτεινότητα (τουλάχιστον τριπλάσια)ενώ προσφέρουν πολύ καλύτερη θέαση στους διερχόμενους οδηγούς από μεγάλη απόσταση.

Επίσης εγκαταστάθηκαν νέα σύγχρονα μπουτόν για την ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη από τους πεζούς, νέες πληροφοριακές πινακίδες διάβασης πεζών  φωτιζόμενες υψηλής αντανακλαστικότητας ενώ έγιναν και διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα. 

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο διότι έχουν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα. Πέραν τούτου, το γεγονός ότι επί της λεωφόρου Τραπεζούντος υπάρχει σχολείο, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης της εν λόγω διάβασης, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας της οδού για τους μικρούς μαθητές που τη χρησιμοποιούν.

Επισημαίνεται πως με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί, από την Περιφέρεια Αττικής επίδειξη σωστής χρήσης της διάβασης, στους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίου Στεφάνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου της Αττικής. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη και σ΄αυτό το πλαίσιο έχουμε διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο οδικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το οδικό μας δίκτυο».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!