Έξι προγράμματα που θα ξεκινήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο για 28.400 ανέργους Έξι προγράμματα που θα ξεκινήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο για 28.400 ανέργους
Έξι προγράμματα που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν... Έξι προγράμματα που θα ξεκινήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο για 28.400 ανέργους

Έξι προγράμματα που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν συνολικά 28.400 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Οκτώβριο και θα βρίσκονται στο σύνολο τους στον «αέρα» μέσα στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η λογική της Διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι να επαναληφθούν προγράμματα που είχαν επιτυχία, δηλαδή μεγάλη ζήτηση με αποτέλεσμα οι θέσεις ανέργων να καλυφθούν σε λίγες μόνο ημέρες.

Χαρακτηριστικό των προγραμμάτων με μεγάλη ζήτηση ακόμα και μέσα στην πανδημία ήταν ότι προέβλεπαν «γενναία» επιδότηση του μισθού και των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης ελκυστικά ήταν τα προγράμματα που προέβλεπαν απλουστευμένες και γρήγορες διαδικασίες συμμετοχής καθώς και εκείνα που στόχευαν στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν είναι:

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 2.000 ανέργους 18-29 ετών περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες (Α΄ ΚΥΚΛΟΣ).

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έως 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση, με έμφαση στις γυναίκες (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ).

Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νεοφυών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία για 3.000 ανέργους 18-29 ετών και 1.000 ανέργους 30 ετών και άνω.

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

ergasiakanea.eu

error: Content is protected !!