«Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες» «Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες»
28/10/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης –Τιμητικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια... «Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες»

28/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της  28ης Οκτωβρίου 1940 στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης –Τιμητικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες»  

Στις τιμητικές εκδηλώσειςπου διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέστη σήμερα  ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης  παρακολούθησε σήμερα το πρωί, τη δοξολογία  στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Νωρίτερα πριν από τις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και ακολούθησε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη,  εκπρόσωποςτης Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου,  ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης,  ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σ. Κοκκινάκης.  Ο Ν. Κακλαμάνηςως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως. Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Φίλης, το ΚΙΝΑΛ  ο Β. Γκεγκέρογλου, την Ελληνική Λύση ο  Β. Βιλιάρδος,  ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας,  ο Γενικός Επίτροπος Τακτικού Διοικητικού Δικαστηρίου Δ. Κωστάκης, η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου Ε. Βελόνη, η Ειδική Γραμματέας Ν. Δάνδολου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο  Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Σπ. Αδαμόπουλος, η εκπρόσωπος της Δύναμης Ζωής Ε. Βασιλόπουλου,  ο επικεφαλής της Παράταξης Συμμαχία για την Αττική Γ. Δημητρίου, η  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Φ. Δαλιάνη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Αβραμοπούλου και η Π.Σ. Δ. Αγγελάκη. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

 «Σήμερα τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας, που με όπλο τους την πίστη στην ελευθερία καθήλωσαν τις φασιστικές στρατιές, σε μια εποχή που ο εχθρός φάνταζε αήττητος, ακόμα και για τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής. 

Παραμερίζοντας τις διαφορές, σε μια εποχή βαθιάς πόλωσης και διχασμού, οι Έλληνες ενωμένοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ σε αυτούς που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Με τον ηρωικό τους αγώνα και τις λαμπρές νίκες τους αναπτέρωσαν τις ελπίδες των λαών της Ευρώπης, ανοίγοντας τον δρόμο, για μια ακόμα φορά στην ένδοξη ιστορία μας,  στον αγώνα για τις αρχές της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού. 

Σήμερα, το παράδειγμα τους στέκει ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μας, υποδεικνύοντας το υψηλό μας καθήκον: να σταθούμε ενωμένοι μπροστά σε κάθε κίνδυνο που απειλεί την ακεραιότητα της χώρας μας και να μη διστάσουμε να προβούμε σε κάθε απαραίτητη θυσία για να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, όπως αρμόζει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. 

Η 28η Οκτωβρίου θα μας θυμίζει πάντα το λαμπρό παρελθόν, αλλά κυρίως θα μας φωτίζει την πορεία μας στο μέλλον. Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός και  κάθε Ελεύθερος Άνθρωπος. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες.

Ζήτω η αθάνατη Ελλάδα μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!