Το ποτό που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ακόμη και κατά 38% Το ποτό που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ακόμη και κατά 38%
Το ποτό που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ακόμη και κατά 38%.Το εγκεφαλικό είναι μια απειλή που αφορά και νέους (αν και είναι λιγότερο κοινό σε μικρότερες ηλικίες)... Το ποτό που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ακόμη και κατά 38%

Το ποτό που αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ακόμη και κατά 38%.Το εγκεφαλικό είναι μια απειλή που αφορά και νέους (αν και είναι λιγότερο κοινό σε μικρότερες ηλικίες) και σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τη διατροφή που ακολουθούμε.

Και ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα, είναι σκόπιμο να δοθεί προσοχή και στα ποτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.Το αλκοόλ αυξάνει με διάφορους τρόπους -ακόμα και όταν η κατανάλωση είναι μέτριου βαθμού όπως έχουν καταδείξει έρευνες.

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την πίεση του αίματος, κάτι που με τη σειρά του, ανεβάζει τις πιθανότητες για εγκεφαλικό.

Όπως παρατηρεί ο καθηγητής Ντέιβιντ Σπίγκελχαλτερ από το Cambridge, βάσει των στατιστικών, ο κίνδυνος για εγκεφαλικό αυξάνεται κατά 38% για κάθε μισό μπουκάλι κρασιού που καταναλώνεται την ημέρα.Συνεπώς, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει σημαντική επίδραση στην υγεία.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε, μάλιστα, ότι ένα με δύο ποτά την ημέρα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό κατά 10% με 15%.Αυτό σημαίνει ότι τέσσερα ή και παραπάνω ποτά την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό κατά 35%.Σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, αυτοί σχετίζονται με την αυξημένη πίεση στο αίμα, το αυξημένο βάρος, τον αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη ή και για βλάβη στο ήπαρ.

sputniknews.gr

error: Content is protected !!