ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ(ΝΟΒΣ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ(ΝΟΒΣ)
SALAMIS YACHTING CLUB ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2021»             Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 12η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος... ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ(ΝΟΒΣ)

SALAMIS YACHTING CLUB

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
 «ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 2021»

            Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 12η συνεχή χρονιά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνος 2021»  το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου, φόρος τιμής στην επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος, που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Δημοτών Περάματος (ΣΕΑΝΑΔΠ) με επιτυχία.

22 σκάφη εκκίνησαν το Σάββατο από την θαλάσσια περιοχή της Ψυτάλλειας και τερμάτισαν στο λιμάνι της Σαλαμίνας το απόγευμα. Τιμητική η πρώτη συμμετοχή σε αγώνες του σκάφους “ELEUSIS 2020” του Ν. Ο. Ελευσίνας.   

Το βράδυ στον χώρο του ΝΟΒΣ έγινε η απονομή επάθλων της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα. Το ενσταντανέ της βραδιάς, η προσφορά των Ουζερί της Κούλουρης χορηγών του αγώνα, μυδοπίλαφου και άλλων πιλαφοσπεσιαλιτέ στα πληρώματα των σκαφών.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η μία από τις δύο προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, καθώς η άλλη εντός του κόλπου της Σαλαμίνας ματαιώθηκε λόγω άπνοιας. Έγινε μόνο η τελευταία διαδρομή Φανερωμένη – Πέραμα, τερματίζοντας έτσι στην καρδιά του θεάτρου επιχειρήσεων έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που διεξήχθη σε όλους τους χώρους όπου υπήρχαν σκάφη κατά την Ναυμαχία της Σαλαμίνος το 480πχ.

Στην 1η ιστιοδρομία πρώτευσε το σκάφος CARPE DIEM με πλήρωμα τους μαθητές του 23ου σχολείου ανοιχτής θαλάσσης του ΝΟΒΣ.

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΣΕΑΝΑΔΠ θα γίνουν οι απονομές για την 3η  ιστιοδρομία και το σύνολο του αγώνα.  

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου

error: Content is protected !!