«Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές» «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές»
29/10/2021        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Πατούλης: «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές» Επίσκεψη του... «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές»

29/10/2021      

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Πατούλης: «Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές»

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ. Πατούλη στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας, με αφορμή τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος για την Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Περιφέρειας και του ΕΔΔΥΠΠΥ

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιείται σήμερα δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ιατρό ακτινολόγο, συνεργάτιδα του ΚΕΠ Υγείας κα Μαρία Παλιατσέα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος και ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χ. Βασιλείου. Επίσης παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Α. Σιαπέρα και Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Α. Μυγδάκη.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες αλλά και τους ιατρούς και νοσηλευτές που στελεχώνουν το δημοτικό πολυιατρείο και το ΚΕΠ Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχουν αλλά και για τυχόν ανάγκες που έχουν.

Σε δηλώσεις του και αφού συνεχάρη το Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχο για την προσπάθεια την οποία κάνει μαζί με τους συνεργάτες του προκειμένου να συμβάλλουν στη ενίσχυση της πρόληψης υγείας στους πολίτες μέσω των ΚΕΠ υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην Αγ. Βαρβάρα, ένα δήμο που με τις προσπάθειες του άξιου δημάρχου Λάμπρου Μίχου, αναπτύσσεται σταθερά και με σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, μέσα από τις δομές του. Ο λόγος της σημερινής μας επίσκεψης σχετίζεται με τη δράση που υλοποιεί το ΚΕΠ υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Υγείας του  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων της Περιφέρειας Αττικής με τη συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στο σύνολο πρωτοβουλιών που υλοποιούμε ώστε μπορέσουμε να σώσουμε ζωές μέσα από την εφαρμογή προγράμματος πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Με τη βοήθεια της ειδικής ιατρού, κας Μαρίας Παλιατσέα, μέσα από ειδικό υπέρηχο μπορεί να γίνει εντοπισμός ανευρυσματικής διάτασης και να διαπιστωθεί αν υφίσταται φόβος ρήξεως. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά.

Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο τον Λάμπρο τον Μίχο για την προσπάθειά του, τον κ.Βασιλείου, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα ζητήματα υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκο αλλά και τους συνεργάτες του Δικτύου που κάνουν τη δική τους προσπάθεια για την ενίσχυση των πολιτικών πρόληψης. Στόχος μας για τα επόμενα δύο χρόνια 2022 και 2023,  η Περιφέρεια Αττικής να είναι Περιφέρεια Υγείας και “Πράσινη περιφέρεια” με έμφαση στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την προσφορά  φροντίδας για κάθε πολίτη.

Από την πλευρά του Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος τόνισε:

«Έχουμε τη χαρά σήμερα να μας έχει επισκεφθεί ο κ.Πατούλης ο Περιφερειάρχης Αττικής, εδώ στο ΚΕΠ υγείας. Βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία, μία υπηρεσία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την πρόληψη και όχι μόνο αφού το πρόγραμμα αυτό μας δίνει και τα εργαλεία για την πρόληψη, δεν αποτελεί μόνο θεωρητική προσέγγιση. Στην ουσία πραγματοποιείται εξέταση για την κοιλιακή αορτή. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται πολλές εξετάσεις στον τομέα της πρόληψης και πρέπει να σας πω ότι για το 2022 προγραμματίζονται μαστογραφίες για το σύνολο των πολιτών. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη του κ. Πατούλη και πρόκειται για ενέργειες πρωτοποριακές και πολύ αποδοτικές. Στο χώρο εδώ που βρισκόμαστε υπάρχουν 36 προσφυγικές πολυκατοικίες με 720 διαμερίσματα παλαιών προσφύγων που είναι μεγάλοι σε ηλικία, με χαμηλά εισοδήματα και έχουν πάρα πολλή ανάγκη από τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Είναι μία πολύ δυναμική δράση, την οποία και τη στηρίζουμε και την επαινούμε αλλά και την αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό. Η παρουσία εδώ και του κ. Περιφερειάρχη και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκου υποδηλώνουν ακριβώς και τη βούλησή μας να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια αλλά και την ανάγκη συνεχούς παρουσίας μας εδώ για να εμψυχώσουμε και να ενδυναμώσουμε αυτή τη δράση».

Στη δράση παραβρέθηκαν η κα Μαρία Αραμπατζή, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας, η κα Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, στέλεχος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας και οι κυρίες Φ. Χατζηκωνσταντίνου, στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής, Υπεύθυνη των πιλοτικών ΚΕΠ Υγείας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!