Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού
2/11/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού  Γ. Πατούλης: «Στόχος των δράσεων μας η... Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού

2/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού 

Γ. Πατούλης: «Στόχος των δράσεων μας η προάσπιση της υγείας μητέρας –παιδιού. Ο Θηλασμός είναι δώρο ζωής»

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, παράλληλα με τη δράση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιούν καμπάνια ενημέρωσης για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Η δράση η οποία ξεκίνησε χθες 1η Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου με τη  διανομή ενημερωτικού εντύπου με τα οφέλη του Μητρικού Θηλασμού.

Η Ενημέρωση, έχει ως βασικό σύνθημα “Θηλασμός: Το απόλυτο δώρο ζωής!” και εντάσσεται στο πλαίσιo των Δράσεων  για την  Παγκόσμια εβδομάδα του  Μητρικού Θηλασμού 1- 7 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί διανομή έντυπου υλικού σε 40 πολυσύχναστα σημεία, όπως: εμπορικά κέντρα, πλατείες και Λαϊκές Αγορές. Παράλληλα, έχουν αναρτηθεί  αφίσες υπέρ του Μητρικού Θηλασμού, σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Μαιευτήρια, στα Δημαρχεία και στα αντίστοιχα ΚΕΠ των Δήμων της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη δράση δήλωσε σχετικά: «Στόχος της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι η προάσπιση της υγείας μητέρας και παιδιού. Ο Θηλασμός αποτελεί ένα δώρο ζωής και θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα προαγωγής της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. η ευρεία εφαρμογή του αποτελεί επένδυση για την υγεία των μελλοντικών γενεών. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, υποστηρίζουμε εκδηλώσεις και δράσεις για να προάγουμε το μητρικό θηλασμό στην Αττική και συνολικά στη χώρα μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!