Το editorial της έντυπης “Φωνής της Σαλαμίνας” Το editorial της έντυπης “Φωνής της Σαλαμίνας”
Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την τωρινή Δημοτική Αρχή, πρέπει να της αναγνωρίσει κάτι. Έφερε την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού του νησιού.... Το editorial της έντυπης “Φωνής της Σαλαμίνας”

Ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την τωρινή Δημοτική Αρχή, πρέπει να της αναγνωρίσει κάτι.

Έφερε την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού του νησιού.

Εκτός κάποιων εξαιρέσεων νέα πολιτικά πρόσωπα ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, αυξάνοντας το τοπικό μας πολιτικό δυναμικό. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή η ανανέωση θα συνεχιστεί και από τις παρατάξεις που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την εξουσία στις επόμενες Δημοτικές εκλογές αλλά και από την τωρινή.

Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ανανέωση, είτε στην άσκηση της Δημοτικής εξουσίας, είτε στην αντιπολίτευση αυτής, δεν πρέπει να μόνο ηλικιακή, αλλά κυρίως σε πολιτική σκέψη και ακόμη περισσότερο στην εισαγωγή περισσότερης φαντασίας στην άσκηση της εξουσίας, μακριά από τις ψηφοθηρικές πρακτικές του παρελθόντος και των πελατειακών αντιλήψεων στην άσκηση της.

Τα νέα αυτά πολιτικά πρόσωπα που είτε έχουν ήδη έρθει ή πρόκειται να έρθουν στο μέλλον έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό μειονέκτημα και έναν ακόμα σοβαρότερο κίνδυνο.

Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη της απαραίτητης πείρας στην πολυδαίδαλη δημόσια Διοίκηση. Κάτι που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη Γενικού Γραμματέα στον Δήμο με τις αρμοδιότητες που του δίνει ο Νόμος.

Ο σοβαρός κίνδυνος είναι η αλλοτρίωση από την αλαζονεία που συνήθως επέρχεται από την άσκηση της εξουσίας.

Και τα δύο αυτά φαινόμενα έχουν ήδη παρατηρηθεί στην παρούσα Δημοτική Αρχή.

Συμπερασματικά θα καταλήξουμε, αφού ο άτυπος προεκλογικός αγώνας είναι φανερό ότι ήδη έχει αρχίσει, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, πάνω και πριν από όλα, έχει να παλέψει με τον εαυτό της, αλλά και στο ότι, όποια παράταξη στηριχθεί στο παλιό πολιτικό κατεστημένο και στην δεξαμενή στελεχών του δύσκολα ή εύκολα θα χάσει.

error: Content is protected !!