«Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και την κατ’ οίκον διδασκαλία» «Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και την κατ’ οίκον διδασκαλία»
ΕΡΩΤΗΣΗ Αθήνα, 22-10-2021 Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ ΠειραιώςΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων εξ... «Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και την κατ’ οίκον διδασκαλία»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 22-10-2021

Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς
ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την διεξαγωγή μαθημάτων εξ αποστάσεως και την κατ’ οίκον διδασκαλία»

Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 111525/ΓΔ4 Υπουργική Απόφαση (10 Σεπτεμβρίου 2021 Αρ. Φύλλου 4188) με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-2022», στους μαθητές και στις μαθήτριες τμημάτων σχολικών μονάδων που λειτουργούν κανονικά, δηλαδή, δεν τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας και οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, θα έπρεπε να παρέχεται σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Όμως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου σε ανακοίνωση του (19.10.2021), ενημέρωσε για το ότι αυτοί οι μαθητές παραμένουν χωρίς κάλυψη. Τονίζει, επίσης ότι, δεν υπήρξε και χορήγηση εκπαιδευτικών για κατ’ οίκον διδασκαλία (παρ. 4, άρ. 46 ν.2413/1996 και Υ.Α. 24945/2-3-1973 (ΦΕΚ 314/Β/9-3-1973).
Από την ίδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δε, εκπαιδευτικός Δ/ντης Δημοτικού Σχολείου, έγραψε σε επιστολή του: «Για αυτό από τις αρχές του Σεπτέμβρη, έχουμε στείλει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τα στοιχεία τους ώστε να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα τέτοια τμήματα… Στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, που υπηρετώ, τα παιδιά αυτά έως σήμερα, βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικού πλαισίου, αφού τα μαθήματα, ακόμα, τέλη Οκτωβρίου, δεν έχουν αρχίσει. Φοβάμαι ότι, αυτό θα γίνεται και σε άλλες Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας δεν εφαρμόστηκε ή καθυστέρησε να εφαρμοστεί η με τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις προβλεπόμενη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία;
  2. Για ποιούς λόγους καθυστερεί η γενικευμένη εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται ανωτέρω;
  3. Για ποιούς λόγους καθυστερούν να σταλούν στους μαθητές που δικαιούνται κατ’ οίκον διδασκαλία, οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

error: Content is protected !!