Στα ψέματα της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, απαντάμε με έργο ουσίας -Η Αττική Πρώτη σε Έργα Στα ψέματα της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, απαντάμε με έργο ουσίας -Η Αττική Πρώτη σε Έργα
3/11/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στα ψέματα της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, απαντάμε με έργο ουσίας -Η Αττική Πρώτη σε Έργα Ο Απολογισμός Έργου... Στα ψέματα της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, απαντάμε με έργο ουσίας -Η Αττική Πρώτη σε Έργα

3/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα ψέματα της παράταξης «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου, απαντάμε με έργο ουσίας -Η Αττική Πρώτη σε Έργα

Ο Απολογισμός Έργου της περιόδου 2019-2021 στην Περιφέρεια Αττικής, ανέδειξε τη διαφορά ουσίας κι αποτελεσματικότητας της σημερινής, με την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής, με αφορμή τον απολογισμό που έγινε, αναδεικνύει επιπλέον και τη διαφορά αντίληψης και ήθους μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι ζήτημα αντίληψης και ήθους να κατηγορεί η σημερινή αντιπολίτευση τη σημερινή Διοίκηση, για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση έργων όπως η ανάπλασή του Φαληρικού όρμου, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι παρέδωσε το Σεπτέμβριο του 2019 ένα έργο χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς επαρκές μελέτες και με έναν ανάδοχο που αδυνατούσε τότε να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Είναι ζήτημα αντίληψης και ήθους να κατηγορεί για αναποτελεσματικότητα η παράταξη «Δύναμη Ζωής» τη σημερινή Διοίκηση , όταν γνωρίζουν όλοι ότι  χάρη στην προσπάθειά της τα τελευταία δύο χρόνια, η Αττική από ουραγός στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της απορροφητικότητας κι αποτελεσματικότητας. Δεν πήγε με τον αυτόματο πιλότο η απορροφητικότητα στο 64% από 24%, αλλά με σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Χάρη στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία με περισσότερους γιατρούς και προσωπικό, με καλύτερα εξοπλισμένα τα νοσοκομεία μας, με ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, με έργα που κάνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη. Με περισσότερες κοινωνικές δομές και προγράμματα στήριξης των αδυνάτων, σε συνεργασία με τους Δήμους κι όχι με όρους επιβολής, όπως έκανε η προηγούμενη Διοίκηση που είχε χωρίσει τους Δημάρχους σε δικά της ή μη παιδιά.

Είναι ζήτημα αντίληψης και ήθους να μιλά η σημερινή αντιπολίτευση για σταματημένα έργα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα έργα αυτά τα παραλάβαμε τελματωμένα και έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να προχωρήσουν. Εμείς καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του Φαληρικού; Τον αγωγό της Αίγινας; Το αντιπλημμυρικό στο Κόρμπι; Στο Μοσχάτο και τη Νίκαια; Το ΚΕΛ Παιανίας; Η εμείς κάναμε ό,τι πρέπει για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν; Κανένα έργο δεν σταμάτησε με απόφαση ή ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής , ούτε ευθύνεται η σημερινή Διοίκηση που κάποιοι εργολάβοι που αναδείχθηκαν από διαγωνιστικές διαδικασίες της προηγούμενης διοίκησης , δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού και ήθους να κατηγορεί η σημερινή αντιπολίτευση τη Διοίκηση για αδιαφάνεια, επειδή εφαρμόζει το ισχύουν θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τους διαγωνισμούς και τις προμήθειες. Η λάσπη στον ανεμιστήρα κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει.

Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, είναι πρόκληση να μας κατηγορεί η προηγούμενη Διοίκηση της απραξίας και των ιδεοληψιών, στη διάρκεια της οποίας δεν προχώρησε κανένα έργο για τα απορρίμματα και η ανακύκλωση ήταν γράμμα κενού περιεχομένου. Στην απραξία του χθες εμείς απαντούμε με έργο. Τους διαγωνισμούς μέσω ΣΔΙΤ για τα Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας σε Πειραιά και Φυλή, με το διαγωνισμό για το Γραμματικό, με τη μετατροπή του ΕΜΑΚ Λιοσίων σε «πράσινο εργοστάσιο», με τα 50 κινητά πράσινα σημεία, με την προμήθεια εξοπλισμού για ανακύκλωση, αλλά και την αξιοποίηση των καφέ απορριμματοφόρων και κάδων στους Δήμους , τη μόνη διαδικασία προμήθειας των οποίων είχε πράγματι ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση. Και τους καλούμε «να σταματήσουν το παραμύθι» ότι δήθεν προωθεί η Διοίκηση της Περιφέρειας την καύση . Δεν είναι ούτε δική μας ευθύνη, ούτε δική μας αρμοδιότητα. 

Τέλος, δεν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις ήθους κι αποτελεσματικότητας όσον αφορά τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της αντιπλημμυρικής θωράκισης, γιατί θα ανασύρουμε μνήμες για γεγονότα που μας θλίβουν όλους και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Η δική μας επιλογή είναι μια. Να προχωρήσουμε με συνέπεια κι ευθύνη στην υλοποίηση του σχεδίου μας, σε έργα και παρεμβάσεις που θα αναδείξουν την Αττική στη θέση που της αξίζει. Πρώτη.

Πρώτη στην Υγεία, την Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Προστασία. Σε «πράσινα» έργα. Στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση. Στην Ανάπτυξη, στη δημιουργία καλύτερων εισοδημάτων και θέσεων απασχόλησης. Στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Η Αττική θα είναι πρώτη, είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν οι δυνάμεις της μιζέριας και του μηδενικού έργου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!