Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες το σαββατοκύριακο που μας πέρασε Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες το σαββατοκύριακο που μας πέρασε
Αρκετές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά αρχεία. Οι επηρεαζόμενες εταιρείες χρησιμοποιούν τα συστήματα επικοινωνίας της Danaos... Κυβερνοεπίθεση σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες το σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Αρκετές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να χαθούν σημαντικά αρχεία.

Οι επηρεαζόμενες εταιρείες χρησιμοποιούν τα συστήματα επικοινωνίας της Danaos Management Consultants και ήρθαν σε άμεση επαφή με την εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνοεπίθεση εμπόδισε την επικοινωνία τους με πλοία, προμηθευτές, πράκτορες, και ναυλωτές , ενώ παράλληλα χάθηκαν τα αρχεία της αλληλογραφία τους.

Η Danaos Management Consultants έστειλε οδηγίες στους πελάτες της, ζητώντας τους μεταξύ άλλων να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας κρίσιμων αρχείων σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Οι επιθέσεις επιβεβαιώθηκαν και από το Splash σήμερα.

«Το τοπίο των κινδύνων στον κυβερνοχώρο περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο από τη συμμετοχή οργανωμένου εγκλήματος και κρατικών παραγόντων, τις ρήτρες αποκλεισμού στον κυβερνοχώρο, τις διεθνείς κυρώσεις και τους διεθνείς κανονισμούς. Οι πλοιοκτήτες και οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει τώρα να περιηγηθούν σε αυτό το περίπλοκο τοπίο πέρα από όλες τις άλλες πιέσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Από νομική άποψη, είναι σημαντικό να ελέγχεται διεξοδικά η έκταση και η εφαρμογή της ασφαλιστικής κάλυψης, οι διατάξεις σε συμβάσεις και οι διαδικασίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στον κυβερνοχώρο. Η απουσία καλής διαχείρισης στον κυβερνοχώρο υπονομεύει τη σωστή λειτουργία», δήλωσε ο Julian Clark, ανώτερος συνεργάτης της Ince.

Ο Rick Tiene, αντιπρόεδρος των εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοχώρο της Mission Secure είπε επίσης ότι οι πλοιοκτήτες και οι διαχειριστές θα πρέπει να εφαρμόσουν προληπτική άμυνα στον κυβερνοχώρο και ότι είναι σημαντικό να θεωρούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως μέρος της θαλάσσιας υποδομής και όχι ως μπόνους.

«Δεν είναι σαν τις ταινίες όπου μπορείς αντιδραστικά να «αντεπιτεθείς στο χάκερ» σε μια επίθεση. Τα σημερινά hacks είναι συνήθως ωφέλιμα φορτία με σενάριο και μόλις καταλάβετε ότι σας παραβιάζουν, έχετε ήδη χακαριστεί. Επομένως, η πρόληψη της ενσωματωμένης εισβολής είναι πολύ πιο κρίσιμη από την απλή ανίχνευση», είπε ο Tiene.

e-nautilia.gr

error: Content is protected !!