ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας Στις 2.11.2021 περί ώρας 13:45 μας κάλεσε πολίτης από το Σατερλί για μεγαλόσωμο σκύλο, ο οποίος είχε... ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Σαλαμίνας

Στις 2.11.2021 περί ώρας 13:45 μας κάλεσε πολίτης από το Σατερλί για μεγαλόσωμο σκύλο, ο οποίος είχε σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε να του παρασχεθεί βοήθεια.

Οι Υπεύθυνοι του Δήμου εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε προγραμματισμένο ραντεβού για τα θέματα που αφορούν άλλες αρμοδιότητες τους (και όχι για περιστατικά σε αδέσποτα ζώα, μιας και οι αρμοδιότητες τους είναι πολλές). Επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθεί από κάποιον κάτοικο της περιοχής, συμβουλεύσαμε τον πολίτη να καλέσει ένα από τα δύο φιλοζωικά σωματεία του νησιού, και όποιο είχε την δυνατότητα να μεταφέρει το ζώο στο κτηνιατρείο.

Η τακτική αυτή ακολουθείται από την έναρξη των καθηκόντων μας, όποτε απαιτηθεί, και τα φιλοζωικά σωματεία του νησιού συνδράμουν προς βοήθεια κατόπιν των κλήσεων. Στην κλήση αυτή του πολίτη, μπόρεσε αυτή τη στιγμή να ανταποκριθεί η πρόεδρος του Φιλοζωικού Καρδιά, την οποία ευχαριστούμε.

Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο του νησιού περί ώρας 15:00 και διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό. Το ζώο έφερε μεγάλο και θανατηφόρο διαμπερές τραύμα στην θωρακικη κοιλότητα. Όσον αφορά άλλες δημοσιεύεις, και ψευδείς δηλώσεις:

1. Μόλις κλήθηκε εκπρόσωπος του Τμήματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Σαλαμίνας από την κυρία Στρατηγού, ανταποκριθηκε άμεσα στο τηλεφώνημα.

2. Το μόνο ερώτημα της ήταν, γιατί είπε ο Δήμος να καλέσει ο πολίτης το φιλοζωικό Καρδιά για την μεταφορά του περιστατικού και ότι ο Δήμος κοιτάζει μόνο την εικόνα του.

3. Ευχή μας θα ήταν, Το κάθε Φιλοζωικό Σωματείο, να ανταποκρίνεται στις κλήσεις μας, μέχρις ότου το ασθενοφόρο αδέσποτων ζώων του Δήμου τεθεί σε κυκλοφορία.

4. Κτηνίατροι, βρίσκονταν σε αναμονή, πανέτοιμοι να δώσουν βοήθεια στο τραυματισμένο ζώο κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους του Δήμου.

5. Όταν το ζώο έφτασε στο κτηνιατρείο, εκπρόσωπος του Δήμου ήταν ήδη εκεί γιατί προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανένα περιστατικό στην τύχη του.

6. Δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση, όσον αφορά τις ενέργειες του Δήμου.Λυπούμαστε ειλικρινά για τον θάνατο του ζώου αυτού και δημόσια ανακοινώνουμε στους ανθρώπους που το αγαπούσαν και το φρόντιζαν πως πάντα θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να βοηθάμε τα αδέσποτα ζώα του νησιού, όπως οφείλουμε, παρά τον όποιο πόλεμο δεχόμαστε.

Καλούμε όποιον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί, για τις ενεργειες μας για αυτό και για όλα τα αδέσποτα ζώα του νησιού να επικοινωνεί μαζί μας στο τηλέφωνο του γραφείου 2104657035 και να μην πιστεύει μόνο διαδώσεις και φήμες, που σκοπό έχουν να πλήξουν το έργο μας.

error: Content is protected !!